MyStory-sivuston tarinat koskettavat

 

Päivi Kettunen kertoo uskostaan MyStory-sivustolla.

Jo yli 12 000 kävijää on tutustunut helmikuun puolivälissä avattuun suomenkieliseen MyStory-nettisivustoon.

MyStory.me-sivuille erilaiset ihmiset eri puolilta maailmaa voivat ladata oman todistuksensa siitä, mitä usko Jumalaan heille merkitsee.

Päivi Kettunen Kangasniemeltä on yksi ensimmäisiä suomenkielisille MyStory-sivuille tarinansa ladanneista. Hänen videonsa on katsottu jo lähes 1600 kertaa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Pienen aristelun jälkeen ajattelin, että antaa palaa ja lähetin lähipiirille linkin tarinaani. Siitä se lähti. Linkkiä jaettiin myös Facebookissa, vaikka en itse siellä olekaan. Äskettäin tyttäreni jakoi linkkiä Twitterissä.

– Katsojamäärä kertoo mielestäni siitä, että tavallisten ihmisten uskontarinat kiinnostavat. Olen saanut paljon rohkaisevaa palautetta.

– Tämä on luonteva ja helppo tapa kertoa myös ystäville ja tutuille uskostani, josta emme ehkä muuten tulisi puhuneeksi. Näinkin voin tehdä osuuteni hyvän sanoman välittämisessä ja Isä hoitaa loput. Teknisesti tämä on helppo toteuttaa, videoni kuvattiin kännykkäkameralla meidän pihamaalla.

Seurakuntaan oma somemissio

MyStory-sivusto avaa mahdollisuuksia myös seurakunnille.

– Sivuston kautta seurakunta voi helposti ja kustannustehokkaasti toteuttaa oman some-mission, kertoo Kalle Virta Kansan Raamattuseurasta, joka on suomenkielisten sivuja julkaisija.

Some-missiossa paikalliset ihmiset kertovat uskostaan MyStory -sivustolla. Seurakunnalle luodaan oman yhteisön etusivu, jolla on oma nettiosoite.

– Yhteisön etusivua ja yksittäisiä paikallisia tarinoita nostetaan näkyviin sosiaalisessa mediassa. Näin paikallisseurakunta tulee näkyviin ihmisten kasvoilla.

– Kustannuksia aiheuttaa käytännössä vain yhden koulutuspäivän järjestäminen. Samalla seurakunta saa some-osaamista muutakin toimintaansa varten, Kalle Virta lisää.

Kansainvälisen MyStory-sivuston on tuottanut Agape Sveitsi. Suomenkielisistä sivuista vastaa Kansan Raamattuseura.

www.MyStory.me