Myös yhdysvaltalaiset hengelliset johtajat vetoavat patriarkka Kirilliin 

 

Patriarkka Kirill tukee määrätietoisesti presidentti Putinia. Kuva: Shutterstock 

”Tuholle ei ole uskonnollista oikeutusta”, pastorit ja johtajat kirjoittavat.

Joukko hengellisiä johtajia Yhdysvalloista on lähettänyt avoimen kirjeen Venäjän ortodoksikirkon johtajalle, Moskovan patriarkka Kirillille. Siinä he vetoavat presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluvaan patriarkkaan, että tämä käyttäisi vaikutusvaltaansa Ukrainan sodan lopettamiseksi. 

”Jumalan edessä vakuutamme, että tuholle, jota maailma nyt todistaa, ei ole minkäänlaista uskonnollista oikeutusta. Meidän täytyy olla kuuliaisia ensisijaisesti Herrallemme Jeesukselle Kristukselle. Nyt on paaston aika. Sen hengessä pyydämme hartaasti, ettet tukisi sotaa, sillä se on päästänyt valloilleen kauhistuttavaa kärsimystä”, kirjeessä sanotaan. 

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Vetoomuksen taustalla on patriarkan lausunto, jossa hän myötäili Putinin propagandaa Ukrainan ”erityisoperaation” oikeutuksesta. 

Avoimen kirjeen allekirjoittajina on liki sata hengellistä johtajaa, jotka vaikuttavat protestanttisissa, katolisissa ja ortodoksisissa seurakunnissa sekä kristillisissä järjestöissä ja raamattukouluissa. Joukossa on Suomessakin tunnettu kirjailija Philip Yancey. 

The Christian Postin mukaan hengelliset johtajat ovat aktivoituneet myös Venäjällä. Yli 280 ortodoksikirkon pappia ja diakonia sekä yli 400 evankelista pastoria on allekirjoittanut vetoomuksen sodan lopettamiseksi. 

 

Aiheet