Muslimista kristityksi kääntyneen Nabeel Qureshin syöpä levinnyt

 

Nabeel Qureshi.

Tunnettu muslimitaustainen kristitty apologeetti Nabeel Qureshi kertoi hiljattain Facebook-päivityksessään, että viimeksi annetut sädehoidot eivät ole tehonneet. Qureshilla todettiin pitkälle levinnyt syöpä viime kesän lopulla.

Kirjailija ja apologeetti Nabeel Qureshi, 34, kertoi elokuun lopussa 2016 Facebook-päivityksessään saaneensa tiedon, että hänellä on laajalle levinnyt vatsasyöpä ja että kliininen ennuste on huono. ”Siitä huolimatta aiomme peräänantamattomasti etsiä parantumista, niin lääketieteellisesti kuin Jumalalta ihmettä anoen”, hän kirjoitti päivityksessään.

Syyskuusta lähtien Qureshi on saanut syöpähoitoja, jotka on rahoittanut hänen entinen työnantajansa Ravi Zacharias International Ministries.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Kristitty apologeetti Ravi Zacharias on yhdessä kansainvälisen tiiminsä kanssa vastikään tavannut ja alustavasti hyvästellyt suositun puhujansa ja kirjailijansa. Tapaaminen oli vain pari päivää sen jälkeen, kun Nabeel Qureshi oli kertonut Facebook-päivitykseen linkitetyllä videolla, että hänen viimeksi saamansa sädehoidot eivät ole tehonneet, vaan syöpä on levinnyt muualle elimistöön. Qureshi kertoo vlogissaan tapaamisen Ravi Zachariaksen ja kansainvälisen puhujatiimin kanssa olleen hyvin tunteellinen, rakkauden täyteinen ja jäähyväisten sävyttämä.

Usko parantumiseen tallella

Keskiviikkona 17.5. Qureshi julkaisi jälleen videoblogin. Siinä hän kertoo saaneensa toivonsa takaisin. Hän kertoo edelleen uskovansa siihen, että Jumala voi hänet parantaa, vaikka lääketieteellinen ennuste on hyvin huono. Videon välityksellä Qureshi kertoo myös, että syöpää pyritään nyt pienentämään solymyrkkyhoidoin.

Nabeel Qureshin parantumisen puolesta on rukoiltu paljon. 9.5. Qureshin Facebook-seinällä rohkaistiin rukoilijoita paastoamaan ja rukoilemaan torstaina 11.5. Koko sairautensa ajan Qureshi on aktiivisesti päivittänyt Facebookia ja kertonut vlogeissaan tilanteestaan. Qureshin Facebook-sivulla on 111 897 seuraajaa.

Kirjailija ja apolologeetti Nabeel Qureshi tunnetaan Suomessa erityisesti hänen kirjastaan Etsin Allahia – löysin Jeesuksen (Perussanoma 2015), missä on kuvattu hänen kääntymyksensä muslimista kristityksi. Qureshi on julkaissut myös muita kirjoja. Niistä suomeksi on käänetty myös vastikään ilmestynyt Totuus jihadista (Perussanoma 2017).