Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Monet seurakunnat peruivat jumalanpalveluksensa Houstonissa tulvan vuoksi

 

Kuva on kuvakaappaus Nabeel Qureshin videolta. Video on kuvattu Qureshin asunnolta käsin.

Houstonissa Teksasissa on enemmän megaseurakuntia kuin missään muussa kaupungissa Yhdysvalloissa. Alue kuuluu raamattuvyöhykkeeseen, eikä siellä hevin peruta sunnuntaikokouksia kirjoittaa Christianity today.

Lähes kaikki Houstonin alueen seurakunnat päättivät varotoimenpiteenä pitää kirkkojensa ovet suljettuina, eikä sunnuntaina pidetty lainkaan jumalanpalveluksia. Päätös oli järkevä, sillä monet tieväylät tulvivat, eikä kirkkokansa olisi päässyt kirkkoihin. Asiasta uutisoi Christianity Today.

Monet seurakunnat kärsivät tulvavahingoista. Houstonin ehkä tunnetuin jättiseurakunta, Joel Osteenin johtama Lakewood, johon mahtuu peräti 16800 ihmistä ilmoitti verkkosivuillaan, että seurakunnan rakennus on tulvan vallassa eikä seurakunta voi tarjota suojaa tulvasta kärsiville. Seurakunta listaa Facebook-sivuillaan paikkoja, joihin voi hakeutua suojaan.

SEKL neliöb. 13.-16.6.

Nabeel Qureshin naapurusto tulvan vallassa

Houstonissa asuu myös Suomessakin tunnettu muslimista kristityksin kääntynyt Nabeel Qureshi. Qureshi on noin vuoden ajan sairastanut vatsasyöpää ja hänen tilansa on kriittinen. Qureshi on julkaissut säännöllisesti Facebook-sivuillaan ja Youtube-kanavallaan videoita, joilla hän kertoo voinnistaan ja saamastaan hoidoista sekä opettaa Raamattua. Sunnuntaina 27.8. Qureshi latasi Youtubeen videon, jossa hän pyysi esirukousta ja kertoi tulvatilanteen olevan erittäin vakava. Hän myös kuvasi talonsa etupihaa, joka oli tulvan vallassa. Myöhemmin Qureshi evakuoitiin sairaalaan.

Tulvat koettelevat Harvey-hirmumyrskyn jäljiltä Yhdysvaltain neljänneksi suurinta kaupunkia Houstonia. Harvey on 50 vuoteen voimakkain hirmumyrsky, joka on osunut Teksasin osavaltioon.

Tulvavesien odotetaan vielä nousevan, sillä sääennuste lupaa edelleen rankkasateita.