Elämäntaito: Lentokonemekaanikon hämmästyttävä ura: Mediatalon toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen on nyt myös lähetyslentäjien puheenjohtaja

Monet seurakunnat mukana Earth Hour -tempauksessa 27.3.

 

WWF 20200302 Earth Hour -kuvaukset Mustikkamaalla Helsingissä 2. maaliskuuta 2020. Kuva: Linda Manner / WWF

Monissa seurakunnissa ja seurakuntayhtymissä kirkkojen valot sammuvat  Earth Hourin ajaksi lauantaina 27.3. klo 20.30–21.30.

Muun muassa Lahden, Kouvolan, Turun ja Kaarinan sekä Oulun seurakunnat ovat mukana tempauksessa ja sammuttavat kirkkojensa valoja tai vähentävät valon määrää huomioiden muun muassa turvallisuusnäkökulmat. Seurakuntien verkkosivuilta ja Earth Hour -sivuilta löytyy tarkempia tietoja tempaukseen osallistumisesta.

Oulun ev.-lut. seurakunnat ovat osallistuneet  Earth Hour -kampanjaan alusta alkaen. Oulussa valoja sammutetaan kiinteistöistä lauantaina 27. maaliskuuta kello 20.30–21.30. Valot jätetään palamaan kuitenkin niihin paikkoihin, missä se on turvallisuussyistä tarpeen.

Perheniemi neliöb. vkot 21-22. MJa

Tunnelmallisesti valaistu Oulun tuomiokirkko on avoinna yksityistä hiljentymistä varten Earth Hour -iltana kello 17-21.30.

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot tunnin ajaksi. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille.

Vuonna 2020 maailmanlaajuisessa tapahtumassa oli mukana yhteensä 190 maata ja maantieteellistä aluetta sekä miljoonia yksityishenkilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä.

Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007. Suomessa Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009.