Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Missiomusalinja edistää konserttikulttuuria Bulgarian seurakunnissa

 

Evankeliumi soi nyt Bulgarian kaduilla suomalaisnuorten voimin. Kuva: Missiomusalinja/SRO

Bulgariassa konserttien pitäminen kristillisissä tilaisuuksissa on vielä melko uutta. Suomen Raamattuopiston Six Peace Puzzle –bändi kiertää paraikaa maata ja vetää evankeliumin ääreen kerralla 300 ihmisen joukkoja.

Suomen Raamattuopiston missiomusalinjalaisista koostuva Six Peace Puzzle elää paraikaa opiskeluidensa kohokohtaa, kuukauden mittaista ulkomaankiertuetta Bulgariassa ja Etu-Aasiassa.

Ennen matkaa bändi opetteli kieltä ja paikallisia hengellisiä lauluja. Juuri näinä päivänä Six Peace Puzzle esiintyy Bulgarian seurakunnissa, myös kaduilla ja toreilla.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Lauantain tapahtuma järjestettiin Peshterassa Etiveren torilla, kivenheiton päässä kirkolta. Paikalle oli kutsuttu väkeä lähiseurakunnista. Paikalliseen tapaan vierailevat pastorit ja muut halukkaat saivat vuorollaan opettaa ja todistaa, kertoo bändiin kuuluva Mira Halunen.

– Puheiden välissä soitimme turkinkielisiä lauluja. Myös seurakunnan nuoret ja muut esittivät kappaleita. Väkeä kerääntyi paikalle yllättävän paljon; parhaimmillaan osallistujia oli arviolta 300.

Mira Halusesta kiertue on ollut alusta lähtien silmiä avaava.

– Bulgariassa on paljon kyliä, joissa olisi innostusta seurakunnan perustamiseen. Alueella ei kuitenkaan ole pastoreita, jotka pystyisivät ottamaan seurakuntia vastuullensa.

Heistä sekä auttamistyöntekijöistä on suuri pula.

– Rukoilemme, että eri kylissä voitaisiin aloittaa seurakuntatoiminta ja että oikeat henkilöt löytäisivät tiensä vastuutehtäviin.

Missiomusalinjan toinen bändi, Nothern Colors, kiertää puolestaan Japania. Konserttitahti on huikea: 21 keikkaa 17 päivän aikana.