Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Ministeri Wallin: Kirkko joutuu tasapainottelemaan

 

Kirkollisista asioista vastaava kulttuuriministeri Stefan Wallin uskoo kirkon säilyttävän asemansa Suomessa. Wallinin mukaan kirkko joutuu kuitenkin tasapainoilemaan nykypäivän odotusten sekä perinteen ja Raamatun sanoman välillä.

– Kirkko on edelleenkin erittäin tärkeässä asemassa suomalaisessa yhteiskunnassa. Se tarjoaa tärkeää yhteisöllisyyttä ja turvaa. Uskon, että kirkko tulee säilyttämään tämän asemansa, kunhan se elää ajassa.
– Ydinkysymys on, miten kirkko voisi tasapainotella uusien odotuksien, vaatimuksien ja perinteisten arvojen ja kirjoitetun Sanan välillä. Tämä on erittäin haasteellinen tehtävä ja toivotan kirkolle mitä suurinta menestystä tässä nuoralla tanssimisessa.

Wallinin mukaan Suomessa nähtävissä oleva moniarvoistuminen tulisi nähdä avartumisena.
– Peruslähtökohtani on se, että moniarvoisuus avartaa. Kun tulee uusia vaikutteita ja maahanmuuttajia, saamme samalla paljon uutta tietoa. Joskus tieto lisää tuskaa, mutta tässä tapauksessa lisääntynyt tieto muista kulttuureista, muista uskonnoista, rituaaleista auttaa meitä ymmärtämään maailmaa paremmin.
– Meidän ei tarvitse hyväksyä kaikkea mitä me kuulemme. Pääasia on se, että ymmärrämme, mistä on kysymys. Huonompi vaihtoehto on se, että ennakkoluulot kasvavat.

Kirkkorekry Neliöb. 12.-25.2.

Heidi Rautionmaa haastattelee Stefan Wallinia Radio Deissä perjantaina 12.3. kello 15.20.

 

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)