Millainen on joulu turvakodissa?

 

Tampereen turvakodin olohuone on avoin kaikille tarvitseville.

Jouluna perheet viettävät kodeissa juhlaa läheisten kesken. Kaikille se ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Joulun voi joutua viettämään turvakodissakin.

Tampereen turvakoti on yksi Suomen yhdeksästätoista turvakodista. Se tarjoaa palvelujaan kaikille ihmisille iästä tai sukupuolesta riippumatta. Turvakoti tarjoaa ympärivuorokautista turvaa ja ammatillista apua lähisuhdeväkivaltaa kohdanneille ja sen uhan alla eläville naisille, miehille ja lapsille.

Millaista on turvakodissa?

Toiminta turvakodilla pyritään järjestämään mahdollisimman kodinomaisesti. Jokainen turvakodin asukas osallistuu yhteisiin tehtäviin ja noudattaa yhteisiä sääntöjä, kuten normaaliin arkeen ajatellaan kuuluvan.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Turvakodissa ja sieltä lähtiessä kenenkään ei tarvitse pelätä oman turvallisuutensa puolesta. Ennen turvakotijakson loppumista asiakasta autetaan löytämään väkivaltatyön avopalveluita sekä tukea käytännön asioiden järjestämiseen.

Millainen on turvakodin joulu?

Tampereen turvakodin johtaja Tessa Tuukkanen-Salovesi kertoo, että turvakodit ovat poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia, eikä joulunvietossa tällöin näy hengellisyys.
– Olivat ihmisten uskonnolliset näkökannat mitkä tahansa, vietämme silti juhlaa yhdessä. Haluamme tarjota jokaiselle lämmintä yhteisöllisyyttä sekä mahdollisimman turvallisen ja kodinomaisen joulun, Tuukkanen-Salovesi toteaa.
Jouluun kuuluu suomalaisia perinteitä. Sukulaisten näkeminenkin onnistuu, ehdottomasti turvallisuuden puitteissa.
– Mikäli kaikki sujuu turvallisuuden rajoissa, voivat asiakkaiden sukulaiset käydä vierailemassa jouluna. Heidät toivotetaan meillä lämpimästi tervetulleiksi, kertoo Tuukkanen-Salovesi.

Teksti: Johanna Haapanen.

Lue koko juttu Nuotta.comista:  http://nuotta.com/joulu-turvakodissa

 

Aiheet

,