Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Mikkelinpäivä kutsuu perhemessuun

 

Monissa seurakunnissa järjestetään perhemessuja Mikkelinpäivänä 2.10. Kuva Sanna Krook/Kirkon kuvapankki

Mikkelinpäivä on varhainen kristillinen juhlapyhä. Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa se on vakiintunut lasten ja enkeleiden pyhäksi.

Tänä vuonna sunnuntaina 2.10. vietettävänä mikkelinpäivänä eli enkelien sunnuntaina monissa seurakunnissa järjestetään perhemessuja ja muita koko perheen tapahtumia. Mikkelinpäivän evankeliumissa lapset asetetaan uskon esikuvaksi, ja siksi päivän vietossa korostuvatkin juuri lapset ja lapsen usko.

Alkujaan arkkienkeli Mikaelille omistetun juhlapyhän teksteissä tutkitaan enkeleitä ja heidän merkitystään. Kristillisessä ajattelussa enkelit ovat Jumalan sanansaattajia, jotka suojelevat ja opastavat ihmisiä.

KRS Krito 10.-23.6.

Mikkelinpäivä on varhainen kristillinen juhlapyhä. Sitä tiedetään vietetyn nykyisen Turkin alueella jo 400-luvulta alkaen.

Suuremman suojassa puhutaan ihmisarvosta

Tänä vuonna enkelien sunnuntai on osa Suuremman suojassa -kampanjaa, joka nostaa esiin ihmisarvoon liittyviä aiheita. Kampanjalla halutaan tehdä kirkkoa näkyväksi niille, joille kirkon arvomaailma on jäänyt etäiseksi. Samalla halutaan viestiä, että ihmisarvo on kirkolle tärkeä ja merkityksellinen sen omasta sanomasta käsin. Mikkelinpäivänä huomio kiinnittyy lapsiin ja perheisiin.

”Kampanjalla halutaan tuoda esiin, että kristillisessä ajattelussa jokainen ihminen on Jumalan kuva ja sellaisenaan arvokas. Arjen kristillisyyttä on myös toimia enkeleinä toinen toisillemme, pitää huolta toisistamme eli tarjota Suuremman suojaa. Myös heikomman puolella oleminen kuuluu kristinuskon ydinolemukseen”, kertoo Kirkon tiedotuskeskuksen kampanjapäällikkö Hanna Piira.