Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Mika Tuovinen Kansanlähetyspäivillä: Haluamme rakentaa kirkkoa

 

Mika Tuovinen puhui Kankaanpäässä lauantaina. Kuva Juha Levonen

– Haluamme tukea seurakuntia ja rakentaa kirkkoa, jossa Jumalan sana otetaan vakavasti, sanoi lähetysjohtaja Mika Tuovinen Kansanlähetyspäivien ajankohtaiskatsauksessaan.

Hän käsitteli puheessaan lähetystyön perussopimusta ja Kansanlähetyksen työtä, näkyä ja tulevaisuutta. Tuovinen otti kantaa myös sukupuolineutraaliin avioliittoon ja homoseksuaalisiin suhteisiin.

– Meidän on Raamatun valossa sanottava, että emme voi hyväksyä niitä, Tuovinen sanoi.
Hän vetosi kirkon päättäjiin, jotta nämä pysyisivät perinteisessä avioliittokäsityksessä.

– Puolustakaa perinteistä opetusta Jumalan Sanan, kirkon yhteyden ja kirkon luotettavuuden tähden, Tuovinen sanoi puheessaan.

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen käsitteli ajankohtaiskatsauksessaan kirkon ja lähetysjärjestöjen keväällä solmimaa perussopimusta. Siinä lähetysjärjestöt sitoutuvat toiminaan kirkon tunnustuksen mukaisesti ja noudattamaan kirkon päätöksiä ja lähetysstrategiaa. Mika Tuovinen piti perussopimuksen aikaansaamista myönteisenä asiana.

– Me tahdomme toimia kirkon lähetysjärjestönä, jota seurakunnat ja yksittäiset kristityt arvostavat ja johon he luottavat, lähetysjohtaja vakuutti.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

– Ongelmaksi tässä tulee tietysti se, jos kirkko itse tekee päätöksiä, jotka ovat sen oman tunnustuksen vastaisia. Kirkko voi irtisanoa sopimuksen, jos lähetysjärjestö ei noudata toiminnassaan kirkon tunnustusta, päätöksiä ja lähetysstrategiaa. Myös lähetysjärjestö voi omalta puoleltaan irtisanoa sopimuksen. Kansanlähetyksessä harkitsemme perussopimuksen irtisanomista, jos itsenäisyytemme joutuu vaaraan tai meitä vaaditaan toimimaan arvojamme vastaan, Mika Tuovinen sanoi.

 

Avioliittokäsitys jakanut kirkkoja

Hän käsitteli puheessaan myös sukupuolineutraalia avioliittoa ja homoseksuaalisia suhteita Raamatun valossa. Nämä kaksi asiaa ovat jakaneet länsimaiden kirkkoja.

– Yksi huomattavimmista luterilaisista teologeista Wolfhart Pannenberg sanoi, että kirkko, joka hyväksyy homosuhteet, toimii vastoin Raamatun selkeää todistusta ja lakkaa olemasta pyhä, yhteinen ja apostolinen kirkko. Pyydän kirkkomme päättäjiä: älkää muuttako käsitystä homoseksuaalisista suhteista. Puolustakaa perinteistä opetusta Jumalan Sanan, kirkon yhteyden ja kirkon luotettavuuden tähden, Mika Tuovinen sanoi.

 

Vapaaehtoinen kannatus kasvanut

Lähetysjohtaja kertoi myös liikkeen tiukasta taloustilanteesta, joka on samalla antanut mahdollisuuden toiminnan arvioimiseen ja uudelleen suunnitteluun.

– Vaikka jotkut etelän suuret seurakuntayhtymät päättivät, että eivät voi tukea meitä, saimme seurakunnilta kokonaisuudessaan kuitenkin enemmän tukea kuin aiemmin. Myös yksityinen tuki lähetykselle nousi, Tuovinen huomautti.

Kansanlähetyspäivien ajankohtaispuheessaan Mika Tuovinen julkisti myös Kansanlähetyksen ”Suuressa mukana” -ajatuksen, jossa jokaista ihmistä kannustetaan löytämään paikkansa ja kutsumuksensa rukoilijana, toimijana ja lähetystyön tukijana. Varoja lähetyksen tukemiseen kerätään muun muassa myymällä taiteilija Heljä Liukko-Sundströmin suunnittelemia mukeja. Sen piirroskuva esittää Nehemian muurirakennusta.

Omaa järjestöään Tuovinen kannusti edelleen evankelioimaan mutta välttämään myös karikoita. Hän muistutti, että evankeliointi ei ole kirkkopolitiikkaa eikä kirkon arvostelemista. Myös töykeää, tylyä, epäkohteliasta ja armotonta asennetta tulee karttaa.

– Meidän pitää huolehtia siitä, että evankeliumin julistamisessa Jeesus ja hänen valmistamansa pelastus säilyy keskipisteenä, Tuovinen muistutti.