Mies säilyi kolme päivää hengissä merenpohjassa – lausui pohjassa psalmia 54

 

Nigerialainen kokki Harrison Odjegba Okene säilyi ilmataskun turvin kolme päivää hengissä hinaajassa, joka vajosi Atlantin pohjalle Nigerian edustalla toukokuussa.

Tiistaina julki tulleessa videoklipissä ruumiita nostamaan tulleet sukeltajat löytävät yllättäen hinaajasta hengissä olevan Okenen.

Okene kertoo lausuneensa meren pohjassa psalmia 54, jonka hänen vaimonsa lähetti tekstiviestillä: ” Jumala pelasta minut nimesi tähden… Sinä pelastat minut kaikesta hädästä.”

Ylen mukaan Hinaaja Jascon 4:n kokki Harrison Odjegba Okene oli jo hereillä varhain aamulla toukokuun 26. päivä, kun hinaaja yhtäkkiä horjahti ja kaatui kyljelleen. Hinaaja upposi Atlantin pohjaan 30 metrin syvyyteen nurin päin ja laivan koko muu miehistö hukkui. 

Okene jäi ilmataskuun, jossa hän sanoo rukoilleensa Jumalalta ihmettä. Hänellä oli yllään vain lyhyet shortsit, ja lämpötila Atlantin pohjassa oli jäätävä.

Piplian neliö

Ruumiita hinaajasta kolme päivää myöhemmin etsineet sukeltajat olivat ihmeissään, kun hylystä löytyikin elävä mies. Sukeltaja oli nähnyt käden, ja kun hän tarttui siihen, se puristikin takaisin. Okenen mukaan pelastuminen hylystä oli merkki Jumalan välitulosta.

Sukeltajien pelastusoperaation aikana kuvaama video julkaistiin Youtube-videopalvelussa tiistaina.

Katso video tästä