Mielenilmaus sanan- ja uskonnonvapauden puolesta sunnuntaina 20.6. – taustalla huoli Raamatun vapaudesta

 

Yhteiskristillinen mielenilmaus sanan- ja uskonnonvapauden puolesta järjestetään Eduskuntatalon edessä 20. kesäkuuta. Tapahtuman taustalla on huoli Jumalan sanan vapauden kapenemisesta.

Epävirallisen #jumalansananvapaus-työryhmän aloitteesta järjestetään maltillinen mielenilmaus sanan- ja uskonnonvapauden puolesta sunnuntaina 20. kesäkuuta klo 14.00-14.30 Eduskuntatalon edessä Helsingissä.

”Viime aikainen kehitys Päivi Räsäsen saamien syytteiden ympärillä on räikeä ja huolestuttava esimerkki siitä, että yhteiskuntamme kristillistä arvopohjaa murennetaan monin eri tavoin. On käynnissä kehitys uskonnon- sekä sananvapauden uudelleen määrittelemiseksi. Jos Raamatun siteeraaminen ja yhtä mieltä Raamatun kanssa oleminen muuttuu rikolliseksi, kaikki tunnustuksellinen kristillinen toiminta on vaarassa tulevina vuosikymmeninä”, mielenilmauksen tiedotteessa kerrotaan.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

– Päivi Räsäsen ja Juhana Pohjalan saamat syytteet ovat herättäneet meissä huolta Raamattuun ja siihen julkisesti tunnustautumisen mahdollisista tulevaisuudessa kohdistuvista rajoituksista. Monet kristityt jakavat tämän huolen. Halusimme tehdä jotain, joka tuo kristityt yhteen osoittamaan mieltä nimenomaan Jumalan sanan vapauden puolesta ja samalla yhdessä Jumalan edessä sitoutumaan hänen sanaansa tuli mitä tuli ja näin saada rohkaisua toisiltamme, kertoo Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja Pasi Turunen mielenilmauksen taustoista.

Turunen on huolestunut uskonnonvapauden kaventumisesta Suomessa, ja siitä, että kristityt tulevat aroiksi ilmaisemaan julkisesti uskoaan Jumalan sanaan ja sen totuuksiin.

– Selvästi Jumalan sanan vapautta ollaan kaventamassa. Tämä on pantu merkille kansainvälisesti. Suomen tapahtumia seurataan huolestuneena ulkomaita myöten. Huoli ei siten ole kuviteltu, vaan todellinen.

#jumalansananvapaus -työryhmään kuuluvat Pasi Turusen lisäksi Leena Metsämäki Patmos Lähetyssäätiöstä, Jani Salokangas ICEJ:in Suomen osastosta ja Susanna Kokkonen. Työryhmä kutsuu kristittyjä kokoontumaan yhteen ja osoittamaan mieltään uskonnon ja sananvapauden puolesta. Työryhmä korostaa tiedotteessaan, että tapahtumassa ei markkinoida mitään järjestöä, kirkkokuntaa tai puoluetta, vaan tarkoitus on seistä yhtenä rintamana Raamatun vapauden puolesta. Järjestöjä ja seurakuntia kehotetaan kokoamaan oma koronarajoitusten sallima ryhmä ja tekemään ilmoituksen Helsingin poliisille omasta 50 hengen yleisestä kokouksesta. Osallistujia pyydetään saapumaan paikalle omina ryhminään ja noudattamaan kaikkia voimassa olevia koronarajoituksia. Lisätietoja tapahtumasta löytyy ICEJin ja Patmos Lähetyssäätiön verkkosivuilta.