Messukylän seurakunnan Kauneimpien Joululaulujen somepostauksella miljoonatavoittavuus

 

Suomen Lähetysseuran Kauneimmat Joululaulut -tilaisuus lähetetään Suomen Lähetyskirkosta sunnuntaina 13.12. klo 18. Antti Vuoren 11-henkisen orkesterin solistina laulaa Camilla Bäckman. Kuva: Hannes Honkanen

Messukylän seurakunnan järjestämä Kauneimmat joululaulut -tilaisuus on saavuttanut ennennäkemättömän suosion sosiaalisessa mediassa.

Livelähetykseen Tampereen seurakuntien Facebook-sivulla tai Messukylän seurakunnan Youtube-kanavalla on keskiviikkona 9.12. klo 18 osallistumassa reilut 3 500 ihmistä ja kiinnostuksensa tapahtumaa kohtaa on ilmoittanut liki 50 000 ihmistä. Tapahtuman näkyvyys hipoo Facebookissa jo miljoonan rajaa.

Yksi tapahtuman järjestäjistä, kanttori Katja Rantavaara, myöntää että sosiaalinen media pääsi yllättämään positiivisesti.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

– Ihan mielettömän hienoa olla tekemässä yhdessä jotain, mille on suuri tarve ja kaipuu.  Joululaulut kuuluvat jouluperinteeseemme ja nyt kun ei päästä kokoontumaan, on tämä oikeastaan ainoa keino saada laulaa yhdessä. Sanat tulevat ruudulle näkyviin, jolloin mukana laulaminen vastaanottimien ääressä helpottuu.

– Yhteisen laulun lisäksi toivomme tietenkin osallistumista Kauneimmat joululaulut -keräykseen, jossa kerätään varoja tänä vuonna maailman lapsille. Pienikin lahja meiltä voi muuttaa jonkun lapsen elämän toisaalla maailmassa, kanttori Katja Rantavaara muistuttaa.
Laulajina kirkossa toimivat seurakunnan kanttorit: Hanna Kataja, Miia Moilanen, Katja Rantavaara ja Saija Siuko. Selloa soittaa Katri Antikainen, huilua Miia Moilanen ja urkuja sekä pianoa Petri Karaksela.

– Olemme valmistautuneet lähetykseen jo viikkoja harjoittelemalla lauluja yhdessä. Teknistä puolta on varmisteltu, jotta saamme välitettyä netin kautta mahdollisimman hyvää kuvaa ja ääntä. Olemme tiedottaneet, mainostaneet sekä tietenkin kannustaneet toisiamme. Iltarukouksissa olemme toivoneet suotuisia olosuhteita, terveyttä ja tekemisen iloa, Rantavaara kertoo.

Kauneimmat Joululaulut -vihko joka talouteen Tampereella

Tampereen seurakuntayhtymän Silta-lehti ja Suomen Lähetysseura jakoivat tänä vuonna tamperelaisille Kauneimmat Joululaulut -vihkon joulukuun alussa ilmestyneen joulu-Sillan välissä.  Sillan levikki on 93 000 kappaletta, ja lehti jaetaan Tampereella ilmaisjakeluna jokaiseen talouteen. Lisäksi Silta on jaossa kirkoissa, seurakuntataloissa ja noin 50 telineessä ympäri kaupunkia.

Koko Suomen Kauneimmat Joululaulut -tapahtuma

Suomen Lähetysseura järjestää Koko Suomen Kauneimmat Joululaulut -tapahtuman ilman yleisöä sunnuntaina 13.12. kello 18 Lähetyskirkossa Helsingissä. Tapahtuma näytetään Suomen Lähetysseuran  YouTube -kanavalla ja Facebook-sivulla ja Kauneimpien Joululaulujen Facebook-sivulla, missä se on katsottavissa sen jälkeen 6.1.2021 asti. Kauneimmat Joululaulut -tapahtumassa Antti Vuoren 11-henkisen orkesterin solistina laulaa Camilla Bäckman, joka on viettänyt viime vuodet ulkomailla Cirque du Soleil’n solistina.