Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Mekane Yesus -seminaarin apulaisdekaani surmattu

 

Mekane Yesus -kirkko menetti yhden tulevaisuuden johtajistaan. Kuva: Esko Siljanen

Torstaiaamuna Etiopian Mekane Yesus -seminaari kohtasi suru-uutisen: teologisen osaston apulaisdekaani Gideon Adugna on surmattu.

Etiopian evankelisen Mekane Yesus -kirkon seminaari Addis Abebassa heräsi torstaina 19.11.2015 järkyttävään uutiseen. Seminaarin teologisen osaston apulaisdekaani Gideon Adugna, 34, oli surmattu keskiviikkoiltana matkalla töistä kotiin. Asialla olivat rikolliset, jotka olivat tyhjentäneet Gideonin lompakon.

Gideonia jäi suremaan raskaana oleva vaimo ja kuusivuotias poika.

KRS Krito 10.-23.6.

– Gideon oli yksi seminaarin lupaavimmista nuorista teologeista. Hänet oli syksyllä 2015 hyväksytty tohtoriopiskelijaksi Yhdysvaltain Missouri synodin St. Louis’ssa sijaitsevaan seminaariin. Hän ei kuitenkaan saanut viisumia Yhdysvaltoihin ja jatkoi siksi apulaisdekaanin työtään, seminaarissa Vanhaa testamenttia luennoiva Kansanlähetyksen lähetti Esko Siljanen kertoo.

Gideonin eritysalana oli Etiopian kirkkohistoria.

Siljanen tapasi Gideonin viimeisen kerran hänen kuolinpäivänsä aamuna. Siljasen ja Gideonin toimistot olivat seminaarilla vierekkäin.

– Gideon olemus oli aina hymyilevä ja ystävällinen. Hän oli ahkera työntekijä ja viipyi monesti seminaarilla iltamyöhään. Seminaarin vartijat olivat varoittaneet häntä liikkumasta yksin pimeällä, Siljanen kertoo.

– Mekane Yesus -kirkko menetti Gideonissa yhden tulevista johtajistaan, hän lisää.

Hautajaisia vietetään tänään perjantaina.

Mekane Yesus -kirkko on noin 6,3 miljoonalla jäsenellään maailman suurin luterilainen kirkko.

 
artikkelibanneri Uusi Tie