Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Mediakohtaamisista nauttiva kirkkoherra Teemu Laajasalo on Vuoden pappi

 

Mediakohtaamisia kirkossa. Valokuvaaja Jani Laukkanen (oik) otti Teemu Laajasalosta virallisen Vuoden pappi -kuvan. Teemu Laajasalon (vas) seurassa kuvaaja voi päätyä myös kameran etupuolelle.

Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo on Vuoden pappi. Valinnan teki Suomen kirkon Pappisliitto maanantai-iltana.

Valinnan perusteluissa todetaan, että Teemu Laajasalo on luonut uusia toimintatapoja pääkaupunkiseudun jumalanpalveluselämään ja tuonut kirkkoa myönteisesti esille julkisuudessa.

Laajasalo on toiminut kirkon ja pappien äänenä useissa televisiokeskusteluissa ja väittelyissä sekä toimittaa Radio Deihin perjantai-iltapäivisin kuultavaa Laajasalo-keskusteluohjelmaa. 

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Pappisliiton mukaan Laajasalo on ”nostanut kirkon esille positiivisella tavalla ja esittänyt raikkaita ja perusteltuja näkökantoja”.

Teemu Laajasalo on työskennellyt pappina Helsingin ydinkeskustassa kohta 19 vuotta. Kallion kirkkoherrana hän on toiminut 2,5 vuotta ja sitä ennen Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa eri tehtävissä, erityisesti Agricolan kirkon toiminnanjohtajana ja nuorisopappina.

Laajasalo on kasvatustieteen tohtori. Hän on opettanut ja kouluttanut eri oppilaitoksissa ja yrityksissä.

Vuoden pappi on syntynyt Helsingissä 1974. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta 1997 ja vihitty samana vuonna papiksi Helsingissä.

Vuoden papin harrastuksia ovat kitaran soitto, Korkeasaaressa käyminen ja työ. Hän on naimisissa ja hänellä on kolme lasta.

Suomen kirkon pappisliitto on ammattijärjestö, johon kuuluu noin 90 % seurakuntapapistosta.

Laajasalo Radio Deissä perjantaisin kello 16 ja uusintana tiistaisin kello 19. Ohjelmat myös Radio Dein ohjelma-arkistossa.

 

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)