Markku Koivisto myönsi aviorikoksen miehen kanssa

 

KUUNTELE KLIPPI. Nokia Mission tehtävistään vapautettu saarnaaja Markku Koivisto myönsi syyllistyneensä aviorikokseen miehen kanssa. Koivisto astui seurakunnan ja median eteen sunnuntai-iltana Tampere Areenalla.

Koivisto myönsi voimakkaasti liikuttuneessa, tarkoin muotoillussa ja muutaman minuutin kestäneessä puheessaan aviorikoksen miehen kanssa, mutta käsitteli myös omia asenteitaan.

– Olen eksynyt evankeliumin tieltä ja Jumalan suunnitelmasta. Toimintatapani Jumalan työssä ovat olleet itsekkäitä ja omahyväisiä. Olen nostanut ylös itseäni enkä Jumalaa. Tästä on seurannut paljon vääriä valintoja Jumalan minulle antamassa työssä.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Yksi karkeimmista ja näkyvimmistä on aviorikos miespuolisen kanssa, Koivisto tunnusti seurakunnalle ja medialle.

Nokia Mission Tampereen lähiseurakunnan uudelle johtajalle Timo Aro-Heinilälle Koiviston tunnustus riittää.

– On helpottunut olo. Kun se (tunnustus) tapahtuu julkisesti ja Markku Koivisto itse tulee ja astuu valoon, niin onhan sillä todella suuri merkitys, Aro-Heinilä iloitsee.

Koivisto ei ottanut kantaa Radio Dein toissa torstaiseen uutiseen, jonka mukaan hän olisi ahdistellut sielunhoitotilanteissa useita mieshenkilöitä vuosien ajan. Hän ei myöskään ottanut kantaa omaan tulevaisuuteensa Nokia Mission yhteydessä. Timo Aro-Heinilä ei myönnä eikä kiistä Koiviston seksuaalista ahdistelua. Nokia Missio jättää ahdistelu-uutiseen liittyvän tiedottamisen yksin Koivistolle.

– En kommentoi asiaa sen enempää kuin nyt on tullut esiin. Jos hän haluaa jatkossa jotain kertoa, niin varmaan sen aika tulee, Aro-Heinilä väistää.

Timo Aro-Heinilä julisti tilaisuudessa Koivistolle synninpäästön ja seurakunnan pastoritimii rukoili tämän puolesta. Koiviston tulevasta toiminnasta Nokia Missiossa ei ole vielä keskusteltu. Seurakunta ei erota häntä jäsenyydestään, mutta hänen halustaan jatkaa jäsenenä ei tiedetä.

– Jokaisella, joka syntinsä tunnustaa ja hylkää, niin toki on myös luja kotipaikkaoikeus omassa seurakunnassaan, uusi pastori linjaa.

– Uskon, että hän kaipaa vielä sellaista yksityisyyttä ja kahden olemista Herran kanssa.

Koivisto antoi puheessaan viitteen siitä, että sananjulistajan ura ei välttämättä ole vielä ohi.

– Kiitän Jumalaa hänen suuresta armostaan ja rakkaudestaan, koska hän palauttaa minut takaisin evankeliumin yhteyteen. Hän ei kutsumistaan kadu.

Nokia Missio järjesti Koiviston tiedotustilaisuuden ohessa uskovien kastejuhlan ja ehtoollisen. Terhi Ranta-ojala opetti uskovan hengellisesti eloonjäämispaketista. Markku Koivisto ei myöntänyt tiedotusvälineille haastatteluja, vaan poistui puheensa jälkeen ripeästi takaovesta turvamiesten saattelemana.

Koiviston puhe on kuultavissa pitkää raamatunkohtaa (Room. 1:24-32) lukuunottamatta alla olevasta klipistä. Pidempi, Aro-Heinilän haastattelun sisältävä radiojuttu julkaistaan pariin otteeseen Radio Deissä maanantaina 12.9.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)