Malmin kirkon yhteyteen sähköauton latauspiste

 

Kuva: Timo Lahtinen

Malmin seurakunnan parkkipaikalla voi nyt ladata sähköautoaan. Kyseessä on ensimmäinen latausasema, joka sijoittuu kirkon kylkeen. Jokaisesta latauksesta lahjoitetaan Yhteisvastuukeräykselle.

Hybridi- ja täyssähköautojen määrä Suomessa kasvaa merkittävästi vuosittain, joten niiden käyttäjille on luotava mahdollisuus ladata autoaan valtakunnallisesti ja joustavasti. Uniikkia helsinkiläisen Malmin seurakunnan latausasemassa on se, että sen käytöstä ohjataan varoja Yhteisvastuukeräykselle.

”Toteutimme Malmin seurakunnan kanssa yhteistyönä kirkon ulkopaikoitustilaan julkisen latausaseman, jossa on kaksi latauspistettä. Lahjoitamme pilottikokeiluna näiden latauspisteiden jokaisesta latauksesta 0,5 senttiä kilowattitunnilta Yhteisvastuukeräykseen”, kertoo asiakkuuspäällikkö Jori Malmi Helen Oy:stä.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

”Aina kun lataat, lahjoitat samalla Yhteisvastuukeräykselle. Ympäristö kiittää, ihmiset saavat apua ja hyvä kiertää. Haluamme seurakuntana olla edelläkävijöitä ja toivomme, että muutkin seurakunnat harkitsevat asiaa”, Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka kertoo.

Idean lahjoittavasta lataamisesta saivat Jori Malmi ja Kirkkopalvelujen kehityspäällikkö Jari Kupiainen.

”Samalla kun lataa kirkossa omaa sieluaan, voi ladata pihalla autoaan”, Jari Kupiainen maalaa. Tehty lataussopimus on määräaikainen ja voimassa viisi vuotta sen allekirjoittamisesta.

”Seurakunnille on sähköautojen latauspisteiden lisäksi tarjolla myös muita vastuullisia palveluita, kuten aurinkovoimalaratkaisuja, ympäristösähköä ja uusiutuvaa kaukolämpöä”, Jori Malmi summaa.

malmin-seurakunta_sahkoauton-lataus

Malmin seurakunnan sähköautojen latauspisteellä seurakunnan ympäristöaktiivit Milo Rantala, Siiri Laakkonen ja Aapo Patokoski sekä nuorisotyöntekijä Mika Savolainen. Kuva: Timo Lahtinen.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on energia- ja ilmastostrategiansa mukaisesti sitoutunut hillitsemään ilmastonmuutosta ja edistämään kestävää elämäntapaa. Strategian konkreettisten tavoitteiden avulla kirkko pyrkii siihen, että ilmaston lämpenemistä saadaan rajoitetuksi 1,5 asteeseen esiteollisesta ajasta. Kirkko on hiilineutraali vuonna 2030.

Malmin seurakunnan nuoret ovat varsin ympäristötietoisia ja tuntevat kirkon tavoitteet.

”Kirkon hiilineutraalit tavoitteet ovat hyvät, mutta raskaita toteuttaa. Kirkon pitää näyttää olevansa ajan tasalla ja osoittaa mahtinsa vaikuttaa suomalaisiin konkreettisesti. Sitä esimerkiksi tämä sähköauton latauspiste osoittaa”, seurakunnan ympäristöaktiivi Aapo Patokoski sanoo.

Malmilla otetaan pieniä askelia kohti ympäristöystävällisempää seurakuntaa. Kesällä asennettiin Viikin kirkon katolle aurinkopaneelit. Ympäristötoimet näkyvät myös rippikouluissa.

”Minua ilahduttaa, että Malmilla seurakunnan rippikoulut noudattavat Vihreät riparit -periaatteita. Rippikoulussa on esimerkiksi tarjolla kasvisruokaa,” Siiri Laakkonen kertoo. Nuoret haastavat vahvasti erityisesti kirkon päättäjät toimimaan ilmaston puolesta.

Kirkon viestintä