Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Maata näkyvissä -festivaaleilla vaalitaan yhteisöllisyyttä

 

Yleisöä Maata näkyvissä -festivaaleilla 2015. Kuva: Maata näkyvissä-festivaalit.

Pohjoismaiden suurimpaan kristilliseen nuorisotapahtumaan tulevana viikonloppuna odotetaan yli 25 000 nuorta ympäri Suomea. Tänä vuonna tapahtumassa panostetaan musiikin lisäksi yhteisöllisyyteen.

− Maata Näkyvissä -festarit tarjoavat Pohjoismaiden suurimpana kristillisenä nuorisotapahtumana erinomaisen mahdollisuuden kokea yhteyttä ja yhteisöllisyyttä. On ihan erilaista tulla tapahtumaan, jossa on yksi osa yli kahdenkymmenentuhannen hengen kokonaisuutta, verrattuna esimerkiksi omaan seurakuntaporukkaan, toteaa tapahtumaa järjestävän Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen. Yhteisöllisyyttä pyritään luomaan etukäteen mm. sosiaalisessa mediassa, mutta itse tapahtumassa se lähtee liikkeelle kaveriporukoiden ja seurakuntaryhmien kautta.

− Yritämme tarjota muun muassa tilanteita ja kilpailuja, joissa päästään kannustamaan kavereita sekä kokemaan, että joku esille nostettu henkilö on yksi meistä, Heinonen kertoo. Tänä vuonna ohjelmasta löytyy mm. seurakuntien pingisturnaus sekä Open Stage -lava, jolle kuka tahansa voi nousta esittämään oman taitonsa. Sekä pingisturnauksen finaali että avoimen lavan parhaimmisto nähdään päälavalla täyden Gatorade Centerin edessä.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Lavalle pääsy ei kuitenkaan ole ainut tapa, jolla nuoria huomioidaan, vaan esimerkiksi käytävillä kulkee talkoolaisia, jotka yrittävät saada syrjään vetäytyjiä mukaan.

– Tavoitteemme on, että jokainen nuori kokisi olevansa tärkeä osa isoa kokonaisuutta, ja ettei kukaan kokisi olevansa ulkopuolinen, Heinonen sanoo. Vaikka yhteisöllisyyden kokemusta pyritään erikseen luomaan, perimmäisen syyn poikkeukselliselle ilmapiirille Heinonen löytää muualta:

− Oma sekä muilta kuultu kokemukseni on, että meillä on erilainen tunnelma kuin populaaripuolen festareilla. Uskon, että syy siihen on yhteisöllisyyden sisältö, joka lähtee Raamatun sanasta. Evankeliumi antaa sellaisen yhteyden, jota tämä maailma ei voi koskaan tarjota.

Maata Näkyvissä -festareita vietetään tänä vuonna 18.−20.11.2016 Gatorade Centerillä ja Turun Messukeskuksessa. 32. kertaa vietettävä tapahtuma lähti liikkeelle vuonna 1984 menehtyneen turkulaisen lukiolaispojan muistojuhlana. Nykyään se on pohjoismaiden suurin kristillinen nuortentapahtuma. Paikalle odotetaan tänäkin vuonna yli 25 000 nuorta ympäri Suomea. Tapahtuman järjestävät Sleyn nuorisotyö ja Turun evankelis-luterilaiset seurakunnat.