Maata Näkyvissä -festareita vietetään tänä vuonna teemalla Mitä mä pelkään

 

Maata Näkyvissä -festareiden huipentumana perjantai-iltana kuullaan Yhdysvalloissakin mainetta niittänyttä Park 7 -yhtyettä.
Kuva: Renja Nurmi

Pohjoismaiden suurinta kristillistä nuorten tapahtumaa, Maata Näkyvissä -festareita vietetään 15.–17.11.2019 jo 35. kertaa. Festareiden pääpuhujana kuullaan Matt Popovitsia.

Uusia esiintyjiä Maata Näkyvissä -festarilavalla ovat tänä vuonna muun muassa brittibändit Brightline ja King’s Village. Perjantai-iltana esiintyvä Brightline soittaa indie-poppia ja lauantai-iltana lavalle nouseva King’s Village energistä ylistysmusiikkia. Maata Näkyvissä -festareiden projektipäällikkö Maaria Toskala kertoo, että viime vuonna ylistysmusiikkia lauantain pääkonsertissa soittaneesta Worship Central-yhtyeestä saatiin jopa yllättävän paljon positiivista palautetta ja ylistysmusiikkia on toivottu festareille lisää.

Lauantai-illan huipennuksena esiintyy Park 7, festariyleisölle jo monelta vuodelta tuttu suomalaisbändi, joka oli viime lokakuussa Yhdysvalloissa kiertueella ja on elokuussa lähdössä uudestaan Yhdysvaltoihin esiintymään Soulfest-festivaalille.

Par.Aviol. Neliöb.14.5.-9.6. MJa

Myös sunnuntaina esiintyvä brittiyhtye Social Beingz eli entinen Twelve24 on jo tuttu festariyleisölle.

Maata Näkyvissä -festareita järjestävän Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen kertoo olevansa tyytyväinen ohjelmaan, jota on valmisteltu pitkin talvea.

– Ohjelma on monipuolinen, ja hyvien musiikkiesiintyjien lisäksi tarjolla on paljon muutakin. Tämän ajan nuori haluaa olla osallistuja, ei pelkästään kuulija.

Tänä vuonna nuoria onkin nostettu aiempaa enemmän esiin. Päälavalla kuullaan joka päivä nuoren puheenvuoro. Lisäksi ohjelmassa on esimerkiksi viime vuonnakin ilahduttanut MN-Love, ja päälavalle nostetaan jälleen esiintyjä myös Open Stagella kykyjään esittelevien joukosta.

Maata Näkyvissä -festareita vietetään tänä vuonna teemalla Mitä mä pelkään.

– Olen saanut nuorilta positiivista palautetta ja tuntuu, että olemme ajankohtaisen teeman äärellä. Teemassa on kaksi näkökulmaa. On hyvä kohdata omia pelkoja ja nähdä, että ne kuuluvat tähän elämään. Toisaalta voi kysyä, mitä mä pelkään, kun meillä kuitenkin on Jumala, jonka ansiosta meidän ei tarvitse antaa pelolle valtaa, Heinonen sanoo.

Peloista puhuu ja oman tarinansa kertoo muun muassa entinen henkirikollinen Lauri Johansson. Festareiden pääpuhujana on muutaman vuoden tauon jälleen Matt Popovits.

Pohjoismaiden suurinta kristillistä nuorten tapahtumaa, Maata Näkyvissä -festareita vietetään 15.–17.11.2019 jo 35. kertaa. Tapahtuma lähti liikkeelle vuonna 1984 menehtyneen turkulaisen lukiolaispojan muistojuhlana. Nykyään se on yksi Euroopan suurimmista kristillisistä nuorten tapahtumista. Viime vuonna osallistujia oli noin 18 000. Tapahtuman järjestävät Sleyn nuorisotyö ja joukko Turun evankelis-luterilaisia seurakuntia.