Maailmanluokan kristillisiä elokuvia tulee esityksiin tänä vuonna

 

Vuoden 2014 aikana saa ensi-iltansa viisi merkittävää kristinuskoon ja Raamattuun liittyvää elokuvaa.

Helmikuussa tulee esityksiin The Bible -raamattusarjan luojien Mark Burnettin ja Roma Downeyn elokuva Son of God (Jumalan Poika), joka kuvaa Jeesuksen elämää. The Bible oli Yhdysvaltain viime vuoden katsotuin uusi televisiosarja. Menestyksen seurauksena 20th Century Fox -yhtiö tuottaa pelkästään Jeesukseen keskittyvän elokuvan. Siinä Jeesuksen rooli kuuluu Diodo Morgadolle.

Maaliskuussa ensi-ilta on Noah-elokuvalla, joka tulkitsee Raamatun kertomusta Nooasta ja vedenpaisumuksesta. Pääosissa nähdään Hollywood-tähdet Russell Crowe, Anthony Hopkins ja Emma Watson. Elokuvan budjetti on noin 130 miljoonaa dollaria, ja sen tuottaa Paramount Pictures.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Sony Picturesin Heaven Is For Real (Taivas on todellinen) nähdään elokuvateattereissa huhtikuussa. Se on tositapahtumaan perustuva kertomus amerikkalaisen pikkupojan taivaskokemuksesta. Elokuvaa tähdittävät muun muassa Greg Kinnear ja Kelly Reilly

Vuoden lopussa julkaistaan vielä kaksi elokuvaa. Joulukuussa ensi-iltansa saa Ridley Scottin tuottama Exodus. Myös tämän elokuvan takana on 20th Century Fox. Exodusta pidetään Kymmenen Käskyä -klassikon uudelleen filmatisointina ja tulkintana. Näyttelijä Christian Bale esittää elokuvassa Moosesta.

Toinen joulukuun tulokas on pitkään odotettu Mary, The Mother Of Jesus (Maria, Jeesuksen äiti), joka on Passion Of Christ -elokuvaan liittyvä kuvaus Marian elämästä. Liongstate Filmsin elokuvan näyttelijöiksi on värvätty muun muassa Peter O’Toole ja Julia Ormond.

Religion News -uutissivuston mukaan monilta kristillisiltä elokuvilta puuttuu sekä rahoitusta että maailmanluokan näyttelijöitä. Nämä viisi elokuvaa muodostavat poikkeuksen elokuvamarkkinoilla.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie