Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Maailman suurin raamattumuseo on edustava kattaus Raamatun historiaa, merkitystä ja tarinoita

 

Kuva: Museum of the Bible

Washingtonin DC:n keskustassa avataan perjantaina 17.11. maailman suurin raamattuaiheinen museo.

Raamattuaiheinen museo (Museum of the Bible) esittelee monipuolisesti ja uusinta digitaalista tekniikkaa hyväksikäyttäen Raamatun historiaa, sen vaikutusta kulttuuriin ja yhteiskuntaan sekä Raamatun tarinoita. Yli 400 000 neliömetriä suuri museo jakaantuu kahdeksaan kerrokseen.

Ensimmäisessä kerroksessa luodaan yleiskatsaus museon tarjontaan. Toisessa kerroksessa käsitellään Raamatun merkitystä ja vaikutusta yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Kolmannessa kerroksessa eläydytään Raamatun tarinoihin. Alue on jaettu kolmeen osaan, joista yhdessä käsitellään Vanhan testamentin tarinoita, toisessa Uutta testamenttia ja kolmannessa Jeesuksen opetuksia. Kävijät voivat tutustua museossa muun muassa Jeesuksen aikaiseen kylään. Neljäs kerros on omistettu Raamatun historialle. Museokävijät voivat tehdä aikamatkan läpi Raamatun historian alkaen kokoelmasta suullista traditiota ja papyruskääröjä aina vaiheeseen, jolloin Raamattu on maailman luetuin kirja ja verkon kautta lähes kaikkien ulottuvilla.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Museon yhteydessä on myös 500-paikkainen elokuvateatteri ja ravintola. Lisäksi katolla on raamattuaiheinen puutarha.

Raamattumuseo avaa ovensa yleisölle perjantaina 17.11. Museokävijöiltä ei peritä sisäänpääsymaksua, mutta heiltä toivotaan lahjoitusta museolle. Käynnin voi varata etukäteen verkon kautta.

Sana-lehden mukaan noin puoli miljardia dollaria maksaneen museohankkeen suurin rahoittaja on ison Hobby Lobby -kauppaketjun omistava Greenin perhe.