Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Lyhytaaltoradio tavoittaa Etiopiassa

 
Etiopialaisia

Sansa tukee Mekane Yesus -kirkon tekemiä afarin-, amharan- ja oromonkielisiä evankelioivia ohjelmia sekä amharankielistä lastenohjelmaa. Kuva: Kristiina Erelä.

Etiopialaisista yli 85 prosenttia elää maaseudulla, jossa aina ei ole edes sähköä. Lyhytaalloilla kuultavat radiolähetykset ovat yhä paras tapa tavoittaa heitä.

– Etiopiassa on edelleen totta järjestömme vanha iskulause, että radioaallot vievät evankeliumin sinne, minne lähetystyöntekijät eivät pääse eli syrjäisimpiin kolkkiin, suljettujen ovien taakse vankiloihin sekä kaukana kotoaan eläville vieraisiin maihin, sanoo Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) sidosryhmäpäällikkö Kristiina Erelä.

Etiopian evankelinen Mekane Yesus -kirkko (EECMY, Ethiopian Evangelical Church Mekane Yesus) muodostettiin vuonna 1959 luterilaisten kirkkojen lähetystyön tuloksena. Silloin jäsenmäärä oli 20 000, tänään jopa 8 miljoonaa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Evankelioivista ohjelmista hyvää palautetta

Mekane Yesus -kirkko ja sen viestintäosasto pitävät mediatyötä keskeisenä muutosvoimana etiopialaisten henkisessä ja hengellisessä kasvussa. Kirkko julistaa evankeliumia, jakaa tietoa ja koulutusta niin audioiden, radio-ohjelmien, videoiden kuin printtimediankin välityksellä.

Radio-ohjelmista 60 prosenttia on sosiaalisia ja 40 prosenttia hengellisiä. Toiveissa on aloittaa lähivuosina myös televisiotyö, jolla tavoitettaisiin kaupunkiväestöä aiempaa paremmin.

Sansa on tukenut Mekane Yesus -kirkon radio-ohjelmia vuodesta 1984. Oromon-, amharan- ja afarinkielisistä evankelioivista ohjelmista saadaan paljon rohkaisevaa palautetta, ja kuuntelijoita on myös vankiloissa. Muslimeille suunnattujen ohjelmien lisäksi Sansa tukee amharankielistä lastenohjelmaa.

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa