Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Luther-säätiön piispa Matti Väisänen pidätettiin pappisvirastaan

 

Luther-säätiön piispaksi vihkimä Matti Väisänen on pidätetty pappisvirastaan. Asiasta päätti tänään Tampereen tuomiokapituli, jonka mukaan Väisäsen ryhtyminen piispaksi on kirkon järjestyksen vastaista.

– Kirkon jäseneksi liittyvä ei voi samanaikaisesti olla muun uskonnollisen yhdyskunnan jäsen. Kirkon jäsen, joka liittyy jonkin muun uskonnollisen yhdyskunnan jäseneksi, katsotaan eronneeksi kirkon jäsenyydestä, perustelee tuomiokapituli päätöksessään, jonka Kirkon tiedotuskeskus välitti medialle.

Tuomiokapitulin mukaan Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa ei ole sellaista hiippakuntaa, jonka piispa Väisänen voisi olla.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Tuomiokapituli aloittaa asian tutkinnan, mutta päätti pidättää Väisäsen virasta jo tutkinnan ajaksi. Kapitulin mukaan Väisänen voi saada teoistaan kurinpitorangaistuksen.

 Lue myös: Matti Väisänen: ”Haluamme oikeuden olla olemassa”

Tampereen piispa Matti Repo: ”Luther-säätiön selvitettävä toimintarakennettaan”