Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Luther-figuurit menivät Saksassa kuin kuumille kiville

 

Niin kutsutut \”pikku-Lutherit\” olivat Saksassa valtava myyntimenestys. Kuva: Playmobil

Playmobilin pienet Martin Luther -figuurit nousivat yrityksen kaikkien aikojen nopeimmin myydyimmäksi tuotteeksi.

Maailmanlaajuisesti tunnettu leikkifiguurien valmistaja Playmobil koki viime viikolla yllätyksen, kun 34 000 Martin Luther -figuurin varastot ostettiin tyhjiksi alle 72 tunnissa, uutisoi Newsweek loppuviikosta. Peräti 95 prosenttia kaikista figuureista myytiin Saksassa, mistä itse Lutherkin oli kotoisin.

Saksa valmistautuu juhlistamaan reformaation alkamisen viidettäsadatta syntymäpäivää vuonna 2017, minkä kunniaksi myös figuurit päätettiin lisätä Playmobilin tuotantoon. Luther-figuuria koristaa yliopistoasu, saksankielinen Uusi Testamentti sekä leveä hymy. Raamatun lisäksi figuurilla on kädessään sulkakynä. Saksassa Lutherilla onkin myös kielen kannalta merkittävä rooli.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Vanhemmat haluavat lastensa tietävän, kuka Luther oli, koska hänellä on ollut niin suuri rooli koko eurooppalaisen yhteiskunnan kehityksessä. Olen hyvin iloinen myyntimenestyksestä, sillä se osoittaa ihmisten olevan kiinnostuneita historiasta, kommentoi Newsweekille poliitikko Astid Muhlmann, joka vastaa reformaation juhlavuoden valmisteluista.

Playmobil on tehnyt kiireellisen tilauksen uudesta ”pikku-Lutherien” erästä Maltan tehtailleen, mutta saksalaiset fanit juotunevat odottamaan omia kappaleitaan aina huhtikuun loppuun asti.