Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Luis Palau siirtyi festarievankeliointiin

 

Evankelista ja kirjailija Luis Palau on siirtynyt festarievankeliointiin, joka ei noudata perinteitä ja jonka avulla on tähän mennessä saavutettu yli kahdeksan miljoonaa ihmistä.
– Aloimme tajuta, että perinteiset kampanjamallit — suuret kuorot, puku päällä saarnaaminen, vanhat virret ja hengelliset laulut — eivät olleet meidän tapamme toimia. Haluamme saavuttaa niitä, jotka eivät käy kirkossa mutta etsivät.

– Emme palaa enää entisiin menetelmiin. Tämä on tätä päivää, syntyperältään argentiinalainen mutta yli neljä vuosikymmentä Yhdysvalloissa asunut Luis Palau sanoo.

Palaun festivaaleilla yhdistyvät parhaat populaarimusiikkifestivaalien piirteet. Tällä tavoin saadaan mukaan suuria nuorisojoukkoja ja perheitä, joilla on hyvin erilaiset uskonnolliset ja rodulliset taustat.

KRS Krito 10.-23.6.

Ytimenä on aina Kristus

Palaun tavoitteena on ”Kristuksen totuuden julistaminen ongelmaiselle maailmalle”.

– Nykynuoret ymmärtävät musiikkia ja tekniikkaa, mutta harvat ymmärtävät, mitä usko saa elämässä aikaan. He eivät tunne Jeesusta. He eivät tiedä, että Kristus elää, että hän on Jumala ja että hän haluaa jokaisen meistä tuntevan hänet henkilökohtaisesti.

Palaun festivaalit ovat aina maksuttomia ja avoimia kaikille. Varat festivaalien järjestämiseen kootaan kulissien takana ja festivaalikaupungissa tehdään työtä parisen vuotta ennen itse tapahtumaa.

– Keskitymme siihen, mitä kristityt haluavat edistää, emme siihen, mitä he vastustavat. Evankelistana minun tehtäväni on kertoa hyvää uutista Vapahtajasta. Haluamme ihmisten saavan vastauksen kysymyksiin: Millainen persoona Jeesus Kristus on? Voiko hän todella muuttaa minun elämäni? Mitä merkitsee olla kristitty?

– Unelmani on nähdä kansojen todella heräävän, niin että miljoonat löytävät Kristuksen, Luis Palau sanoo.

Tuottelias kirjailija

Luis Palau on kirjoittanut yli 50 kirjaa, jotka on käännetty yli 20 kielelle. Palaun tuorein kirja, helmikuussa 2008 julkaistu A Friendly Dialogue Between an Atheist and a Christian (Ateistin ja kristityn ystävällinen vuoropuhelu), nousi nopeasti myyntimenestykseksi sekä Kiinassa että Yhdysvalloissa.

Kirjassa kiinalainen ateistidiplomaatti ja Luis Palau keskustelevat avoimesti kristillisestä uskosta ja sen merkityksestä yhteiskunnassa.

Huhtikuussa ilmestyy Päivän Osakeyhtiön kustantamana Luis Palaun yhdessä Timothy Robnettin kanssa kirjoittama kirja Kestävä sanoma – uudet kertojat. Kirja rohkaisee keksimään uusia tapoja nykyisen sukupolven evankelioimiseksi ja evankeliointiin yleensäkin.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024