”Löysin Vapahtajan, jota ei tarvitse pelätä”

 

Kuvassa Leo Meller. Kuva: Olli Häkämies

Suomen tunnetuimpiin julistajiin kuuluva Leo Meller kertoi Sanansaattajassa olevansa nykyisin tunnustuksellinen luterilainen.

– Päästä ulos tekemisen ansiokristillisyydestä, päästä lepäämään siinä, mitä Jumala on tehnyt, ja käsittämään pyhän kasteen lahjan, luettelee flunssainen Meller löytöjään Patmos Lähetyssäätiön tiloissa alkukesän helteisenä päivänä.

Leo Melleristä on omien sanojensa mukaan tullut tunnustuksellinen luterilainen. Tapahtumaa kuvaa melko hyvin englanninkielinen sanonta ”didn´t see that coming”, suomennettuna suunnilleen ”enpä olisi uskonut”.

Parikanniemisäätiö neliöb. 6.-12.8. MJa

Jo viitisen vuotta sitten muistan hieraisseeni silmiä Helsingin Pyhän sydämen kappelissa, kun vieressäni istui Leo Meller ja kirkkosalin toisella puolella Markku Koivisto. Suomen tunnetuimmat karismaatikot olivat kaiketi jollakin tutustumiskäynnillä Sleyn messussa. Mutta käynnit jatkuivat sunnuntaista toiseen.

Markku Koivisto on jo aiemmin kertonut, kuinka hän löysi lankeemustensa aallokon laannuttua kodin evankelisesta liikkeestä. Mutta mitä tapahtui Leo Mellerille?

Siihen, miksi Meller alkoi käydä Pyhän sydämen kappelilla, vaikutti Mellerin ja hänen vaimonsa Päivytin Julia-tyttären ”olemassaolo ja kasvu”.

– Meille oli tärkeää löytää hengellinen koti, jossa uskallamme katsoa lapsemme varttumista Jeesuksen tuntemisessa.

Mellerin haave oli jo vuosien ajan ollut, että ”tunnepitoinen meininkikristillisyys löytäisi vaihtoehtonsa sanassa, liturgiassa ja Herran pöydässä”.

– Haluni selviytyä mahdollisimman selkeälle jumalalliselle pohjalle loppuelämäni kristillisyydessä ja vastuu Juliasta saivat etsimään tätä tietä.

Lue koko laaja päähaastattelu Sanansaattajan numerosta 17/18. Tilaamalla Sanansaattajan 31.8.2018 mennessä saat kaupan päälle numeron 17/18.