Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Lontoon mellakat aktivoivat seurakuntia rukoukseen

 

Lontoon Piccadilly Circus. KUVA: Wikipedia Common

Lontoon kolme yötä jatkuneet mellakoinnit ovat herättäneet myös kirkkoja rukoilemaan rauhan puolesta. Lontoon Woodford Wellsin alueella toimivan All Saints´ seurakunnan pappi Paul Harcourt on kutsunut seurakuntalaisia hätärukoukseen tilanteen rauhoittumisen puolesta.

-Tällainen ilmiö on aika yllättävä. Kotimme lähistöllä on myös mellakoitu ja iso osa autoista on hajotettu, kertoo Suomessa lomalla oleva All Saints seurakunnan jäsen Sanna Osborne.

– Onneksi olemme tällä hetkellä Suomessa. Pinnan alla on ollut aistittavissa tyytymättömyyttä uuden hallituksen myötä. Ihmisillä on paljon rahallisia ongelmia.

Osborne on pahoillaan mellakoiden aiheuttamista tuhoista, jotka ovat paikoitellen laajoja.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Monet ovat ikänsä rakentaneet bisnestä ja nyt se kaikki joutuu hyökkäyksen kohteeksi. Ilmassa on paljon aggressiota, Osborne arvelee.

– Toivomme, että ihmiset rukoilisivat turvallisuuden puolesta, että ihmiset varjeltuisivat väkivallalta.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtajan Mika Aaltolan mukaan mellakat ovat osoitus yhteiskunnan, viranomaisten ja väestön ongelmallisesta tilanteesta.

Lontoossa mellakointi on levinnyt jo kaupungin ulkopuolelle Birminghamiin, Bristoliin ja Liverpooliin. Väkivaltaisuudet alkoivat, kun ihmisjoukko kerääntyi osoittamaan mieltään Tottenhamissa Pohjois-Lontoossa poliisin luotiin kuolleen 29-vuotiaan miehen vuoksi.