Livets Ord -päätoimittajan kääntyminen puhuttaa Ruotsissa

 

Toisille uuskarismaattisen liikkeen profiilipelaajien katolilaistuminen on merkki liikkeen kriisistä, toisille kirkkojen terveestä lähentymisestä.

Ruotsin Livets ord -liikkeen perustajan ja entisen johtajan Ulf Ekmanin poika Benjamin Ekman on liittynyt roomalaiskatoliseen kirkkoon. Liittymisprosessin päättävä konfirmaatiotilaisuus järjestettiin marraskuun alussa.
– Kyse on pitkästä ja henkilökohtaisesta matkasta, Benjamin Ekman kertoi Världen idag -lehdelle.

– Katolisen kirkon pitkästä historiasta ja kokemuksesta löytämäni rikkaus on antanut minulle runsaasti tilaa, jossa elää.
Benjamin Ekman on toiminut aiemmin Livets ord -liikkeen teologisen julkaisun päätoimittajana. Julkaisun nykyinen päätoimittaja Henrik Engholm on myös kertonut olevansa liittymässä katoliseen kirkkoon.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Kun Ulf Ekmankin on puhunut ja kirjoittanut roomalaiskatolisuudesta myönteisesti, on se herättänyt kysymyksiä uuskarismaattisuutta edustaneen liikkeen suunnasta. Ruotsin Livets ordin johtaja Joakim Lundqvist vakuuttaa kuitenkin liikkeen kotisivuilla, ettei liikkeen ”hengellinen dna” ole muuttumassa.
– Se, että kirkkoina opimme tuntemaan toisemme läheisemmin ja syvemmin, ei automaattisesti merkitse, että me menisimme naimisiin ja muuttaisimme yhteen. Eikä se tarkoita sitä, että me allekirjoitamme kaiken, mitä toinen sanoo tai tekee, Lundqvist kirjoittaa Världen idagin mukaan.