Life-leirillä opitaan lahjoista ja lahjojen antajasta

 

Koko leiri kerääntyi iltapäivällä tanssimaan gospel-lattareiden tahdissa. KUVA: Juho Roimaa

Ryttylässä vietetään kuluvalla viikolla kansainvälistä Life-taide- ja toimintaleiriä. Kansanlähetysopiston maisemiin on kokoontunut 250 nuorta ja 100 vastuunkantajaa eri maista. Life-leirin ytimen muodostavat pajatyöskentely ja raamattuopetukset.

Pajoissa nuoret pääsevät kehittämään lahjojaan eri aloilla, kuten musiikin, teatterin, liikunnan, median, kuvataiteen ja kädentaitojen parissa suomalaisten ja ulkomaalaisten opettajien johdolla.

Raamattuopetusten teema on tänä vuonna Jumalan Sana. Polttavia kysymyksiä ovat esimerkiksi se, mikä Raamattu on, mikä on sen punainen lanka, miten Jumala puhuu sekä se, miksi Raamattuun voidaan luottaa.

Lauantaina 23.7. alkaneella leirillä on osanottajia ja vastuuhenkilöitä Suomen lisäksi Venäjältä, Virosta, Saksasta, Belgiasta ja Yhdysvalloista, kertoo leirin yhtenä vastuuhenkilönä toimiva Nuorten Maailman aluekoordinaattori Mika Falk. Leiri huipentuu perjantaina 29.7. alkaviin Nuorten Kesä -festareihin.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Falkin mukaan käytännön järjestelyt ovat onnistuneet hyvin, ja leirillä on tänä vuonna mukana paljon nuoria. Tilaongelmia ei ole ilmennyt, vaan kaikki leiriläiset on saatu mahdutettua alueelle hyvin.

Pajavalikoima on laajempi kuin koskaan aikaisemmin. Uutena pajana on tänä vuonna mukana fyysinen teatteri, jossa kehitetään kehon ilmaisuvoimaa muun muassa mimiikan keinoin.

– Leirillä on innostava ilmapiiri, Mika Falk iloitsee.

Leirin järjestää Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys yhteistyössä Creative Arts Europen kanssa. Creative Arts Europe on kansainvälinen kristittyjen taiteentekijöiden joukko.

TEKSTI: Tanja Heiskanen

 
artikkelibanneri Uusi Tie