Laulavalle poliisille Petrus Schroderukselle Poliisin hopeinen ansiomitali tunnustuksena pr-työstä poliisin hyväksi

 

Oululaisella Petrus Schoderuksella on valmisteilla kaksi levyä. Toinen on Suomen ja toinen Venäjän markkinoille. Kuva: Sari Savela

Poliisi ja oopperalaulaja Petrus Schroderus pitää joulukuussa joulukonsertin, joka on katsottavissa maksutta Suomen vanhainkodeissa.

Oulun Tuomiokirkossa järjestetään joulukonsertti Petrus Schroderus Live! – En etsi valtaa loistoa lauantaina 12.12.2020 klo 18:00. Livestriiminä toteutettavan konsertin tähtenä nähdään laulava poliisi, tenori Petrus Schroderus. Konsertissa ovat mukana myös Oulunsalo Ensemblen jousikvartetti Sinikka Ala-Leppilammen johdolla, pianisti Markus Vaara sekä Lauri Salovaara, joka juontaa tilaisuuden. Joulukonsertti striimataan suorana lähetyksenä Virtuaalikirkossa. Lipun hinta on 9,99€.

Konsertissa kuullaan mm. kappaleet En etsi valtaa loistoa, On hanget korkeat, nietokset ja Finlandia, jotka ovat kaikki Jean Sibeliuksen käsialaa. Sibeliuksen päivää ja suomalaisen musiikin päivää vietetään aiemmin samalla viikolla.  Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua tilaisuudessa kuultavien kappaleiden valintaan äänestämällä omia suosikkejaan. Joka viikko valitaan yksi eniten ääniä saanut kappale joulukonsertissa esitettäväksi. Toivelaulujen lisäksi tilaisuudessa on mahdollisuus lähettää terveisiä läheisille ympäri maailmaa. Näitä voi lähettää sähköpostilla suoraan tapahtuman juontaja Lauri Salovaaralle (lauri@laurisalovaara.com).

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Tapahtumajärjestäjät Lauri Salovaara ja Ilmari Mäenpää sekä konsertin esiintyjät haluavat antaa konsertin ilmaiseksi katsottavaksi kaikkiin Suomen vanhainkoteihin. Palvelutalojen edustajat voivat tilata katselulinkin sähköpostilla osoitteesta info@virtuaalikirkko.fi

Poliisin hopeinen ansiomitali

Petrus Schroderus sai myös merkittävän tunnustuksen, kun poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen myönsi hänelle Poliisin hopeisen ansiomitalin työstään Suomen poliisin hyväksi.

– Olen erittäin otettu ja yllättynyt saamastani huomionosoituksesta. Se ei ole itsestäänselvyys koskaan. Poliisina turvallisuudentunteen ja sovinnollisuuden edistäminen kuuluu työhön. Omalta osaltani pyrin täyttämään ne ’saappaat’ jotka minulle on annettu”, toteaa Scroderus.

Oulun poliisissa vanhempana konstaapelina työskentelevä Petrus Schroderus lauloi itsensä laajan yleisön tietoisuuteen Poliisin 17.04.2020 julkaisemalla videolla Rakasta elämää – Uusi päivä koittaa vielä! Videota on katsottu sosiaalisessa mediassa miljoonia kertoja ympäri maailman.  Lisäksi Schroderuksen versiota Jean Sibeliuksen Finlandiasta on katsottu YouTubessa lähes 900 000 kertaa ja kappaletta Oi Jouluyö yli 660 000 kertaa.

Petrus Schroderus on saavuttanut tunnettuutta ja suosiota myös Venäjällä viime keväällä ilmestyneen videon seurauksena. Hänen videolla laulamansa laulu Rakastan elämää on alunperin venäläinen.