Lasse Niskala toivoo Maanalaiselle levykaupalle jatkajia

 

Lasse Niskala vaimonsa Päivi Niemen kanssa gospelfestareilla Hollannissa. KUVA: Päivi Niemen kuva-arkisto.

Kristillisen musiikin ystävillä on ollut sulattelemista tänä keväänä julkaistussa tiedossa, että Maanalainen levykauppa laittaa lapun luukulle. Omistaja Lasse Niskala toivoo työlle jatkajia.

– Jos jatkajia ei löydy, se on aika iso juttu Suomessa. Aukko tulee jäämään tapahtumien levymyyntiin. Siksi toivoisin, että löytäisimme jatkajat, joilla on sama työnäky, Niskala sanoo.

Suomen suurimpana kristillisen musiikin myyjänä tunnettu maanalainen levykauppa on ollut toiminnassa 10 vuoden ajan. Niskala kertoo, että töiden saralla häämöttävät jo uudet suunnitelmat.

– Paljolti tähän ratkaisuun vaikutti se valtava työmäärä mikä tällaisessa yrityksessä on. Työtä on valtavasti, mutta ei varaa palkata lisää työvoimaa. Olen tässä ohella harrastanut valokuvausta ja kiinnostusta sinne suuntaan riittää enemmänkin. Tarkoitus on kokeilla elannon hankkimista sitä kautta. Studio on jo valmiina odottamassa, Niskala paljastaa.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Niskala kertoo, että alan vaihtoon vaikutti myös muutoksen kaipuu.

– 10 vuoden pätkä tätä työtä tuntui riittävältä, nyt on aika katsoa muita juttuja.

Niskala pitää Suomigospelin tilannetta hyvänä.

– Tällä hetkellä meillä on paljon hyviä bändejä ja gospel genrestä löytyy musiikkia laajasti. Luulen, että jonkinlaisia muutoksen tuuliakin saattaa tällä saralla olla tulossa, Niskala arvelee.

Niskala myöntää, että tunnelmat ovat vakaasta päätöksestä huolimatta haikeat.

– Siivosin hiljattain kaupan levyvarastoa. Kyllä siinä tuli pintaan luopumisen ja haikeuden tunteita. On jonkilaisen surutyön paikka luopua tästä kaupasta.

Maanalaisen levykaupan varastotyhjennysmyynti järjestetään Vappugospel-tapahtumassa. Hyviä alennuksia on myös  tarjolla kaupassa koko huhtikuun ajan.

Maanalainen on hakenut liiketoiminnalleen jatkajaa lehti-ilmoituksella. Lasse Niskala kertoo, että viikonloppuna pidettävässä palaverissa selviää lisää kaupan tulevaisuudesta ja mahdollisesta jatkajasta. Maanalaisen oma levy-yhtiä Bullroser records jatkaa toimintaansa edelleen.