Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Lapuan uusi piispa Matti Salomäki Piispan kyselytunnille

 

Matti Salomäki vihittiin hiippakuntansa piispaksi Lapuan tuomiokirkossa helmikuussa. Kuva: Kirkon kuvapankki / Jani Pihlaja

Lapuan hiippakunnan piispaksi viime vuonna valittu Matti Salomäki vierailee ensimmäistä kertaa suorassa Piispan kyselytunti -lähetyksessä keskiviikkoaamuna.

– Toivon voivani tuovan Jumalan sanan viestiä tämän päivän keskelle. Aika muuttuu eikä ole enää itsestään selvää, että kaikki tunnustavat Suomessa kristillisiä arvoja ja uskoa. Kristilliset arvot on yhteiskunnassa haastettu ihan eri tavoin kuin aiemmin, arvioi Matti Salomäki Radio Deille tehtäväänsä evankelis-luterilaisen kirkon piispana, kun hänet oli valittu uuteen virkaansa Lapuan piispanvaalin toisella kierroksella.

Aiemmin Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherrana toiminut Salomäki aloitti piispanvirassa helmikuussa.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Radio Dein ja Kotimaan toteuttamassa Piispan kyselytunti -lähetyksessä kysymyksiä esittävät Keskisuomalaisen toimittaja Katri Nieminen, Kotimaa-lehden toimittaja Jussi Rytkönen, Kirkko & Kaupungin päätoiomittaja Jaakko Heinimäki ja Radio Dein toimittaja Ariel Neulaniemi.

Piispan kyselytunti suorana lähetyksenä Radio Deissä keskiviikkona 6.4. kello 9.05. Uusinta klo 13.05 sekä lauantaina klo 13.35. Ohjelman voi kuunnella suorana tai jälkikäteen myös DeiPlus-sovelluksen tai -sivuston kautta.

 

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)