Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Lämpöä Siperiaan lähetystyöllä

 

Pitkä kylmä talvi ei jäädytä ihmisten sydämiä Siperiassa. Ihmisten suuhun sopivat luontevasti sanat ”Slava Bogy” – ”Kiitos Jumalalle” ja evankeliumin etenee.

Teksti Susanna Hulkko | Kuva perhealbumista

Mari ja Markus Aitamäki ovat Kansanlähetyksen lähettejä Siperiassa. He tekevät työtä Venäjän evankelis-luterilaisessa Inkerin kirkossa. Markus toimii diakonina ja Mari hoitaa seurakunnan pyhäkoulu-, lapsi- ja perhetyötä. He asuvat Novosibirskissa ja ovat olleet Siperiassa lähetystyössä nyt noin neljä vuotta.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Lähetystyötä tarvitaan

—Siperiassa oli ja on suuri pula työntekijöistä, joilla on vahva hengellinen näky siitä, mitä hengellisen työn tulisi olla. Seurakunnat ovat nuoria ja pieniä. Ne tarvitsevat lähetystyön tukea nähdäkseni vielä pitkään, Markus kertoo.
—Ihmiset ovat ystävällisiä ja monet uskovat Jumalan olemassaoloon. On luonnollista todeta ”Slava Bogy” eli kiitos Jumalalle. Silti ihmiset ovat aika ennakkoluuloisia tulemaan seurakuntaan. Täällä pelätään ”lahkoja”. Siksi uusien ihmisten tavoittaminen on haastavaa, Mari kertoo.

Haasteita

Kesällä Venäjällä asetettiin terrorisminvastainen laki, joka on vaikuttanut myös kristillisten seurakuntien toimintaan. Markus kertoo, että tietynlainen varovaisuus on lisääntynyt. Esimerkiksi katuevankeliointia ei enää uskalla kukaan tehdä eikä kutsuja seurakuntaan voi avoimesti jakaa ihmisille.
—Itse koen tilanteen kyllä haastavana, ja rukoillen yritämme löytää ihmisten tavoittamiseen sellaisia tapoja, jotka eivät ole ristiriidassa uuden lain kanssa.

Lue juttu kokonaan Nuotta.comista!