Lähi-idästä voi kertoa myös hyviä uutisia

 
Timo Reuhkala tulkkaa, kun Rita Elmounayer puhuu Turussa.

− Kun kirkon seinään Egyptissä kirjoitetaan ”Me vihaamme teitä”, kristityt kirjoittavat: ”Mutta me rakastamme teitä”. Kun kirkko poltetaan, nuoret pitävät jumalanpalveluksia raunioilla ja ylistävät Jeesusta, kertoi SAT-7:n varatoimitusjohtaja Rita Elmounayer Turussa viikonloppuna. Häntä tulkkasi Timo Reuhkala Sansasta. Kuva: Petteri Rantamäki.

Turussa 20.−22. syyskuuta kuultiin, kuinka SAT-7 rakentaa rauhaa Lähi-idässä. Persialaiseen iltaan kokoontui afgaaneja ja iranilaisia aina Porista ja Salosta asti. Myös SAT-7 Euroopan hallitus ja vuosikokous olivat viikonloppuna Turussa.

− Kun kirkon seinään Egyptissä kirjoitetaan ”Me vihaamme teitä”, kristityt kirjoittavat: ”Mutta me rakastamme teitä”. Kun kirkko poltetaan, nuoret pitävät jumalanpalveluksia raunioilla ja ylistävät Jeesusta. Jumalan rakkaus kuuluu kaikille. Juuri nyt on hyvä aika kylvää rauhan siemeniä ja kertoa kristillisestä toivosta Lähi-itään, kertoi SAT-7:n varatoimitusjohtaja Rita Elmounayer.

Turussa 20.−22. syyskuuta kuultiin, kuinka SAT-7 rakentaa rauhaa Lähi-idässä. Kolmena päivänä järjestetyissä tilaisuuksissa pohdittiin evankeliumin julistamisen mahdollisuuksia Lähi-idässä ja ympäristössä.

Sansa kesäkeräys artikkelin alle

Torstain persialaiseen iltaan kokoontui väkeä aina Porista ja Salosta asti. Mukana oli Suomeen muuttaneita afgaaneja ja iranilaisia. Lauantain kansainvälisen työn päivän avasi arkkipiispa Tapio Luoma.

SAT-7:llä on Suomessa viisi jäsenorganisaatiota

Turussa kokoontuivat myös SAT-7 Euroopan hallitus ja vuosikokous. SAT-7 Eurooppa koostuu 27 jäsenorganisaatiosta, joista Suomesta ovat Medialähetys Sanansaattajat (Sansa), Suomen Ev.lut. Kansanlähetys, Suomen Lähetysseura, medialähetysjärjestö IRR-TV ja Frank Mangs Center.

SAT-7 Euroopan hallituksen puheenjohtajana jatkaa Åslaug Ihle Thingnӕs Norjasta ja varapuheenjohtajana Timo Reuhkala Sansasta.

Aluksi ohjelmia lähetettiin 2 h viikossa, nyt viidellä kanavalla 24 h

Vuonna 1995 brittiläinen Terence Ascott perusti ensimmäisen arabiankielisen kristillisen televisiokanavan, SAT-7:n, yhdessä Lähi-idän kristittyjen johtajien ja parinkymmenen alueella työskennelleen järjestön kanssa. SAT-7 on vuosien saatossa kasvanut kahden tunnin viikoittaisista lähetyksistä viideksi ympärivuorokautiseksi kanavaksi.

SAT-7 Arabic lähettää arabiankielistä ohjelmaa kaikille ikäryhmille. SAT-7 Kids on ensimmäinen ja edelleen ainoa arabiankielinen kristillinen lastenkanava. Farsinkielisellä SAT-7 Pars -kanavalla on ohjelmia myös darin ja tadžikin kielillä. SAT-7 Türk on turkinkielinen ja SAT-7 Academy arabiankielinen koulutuskanava mm. pakolaislapsille. Loppuvuodesta Academy yhdistyy Kids-kanavaan, jotta opetusohjelmat saavuttaisivat entistä enemmän katsojia.

SAT-7:n periaatteena on käyttää kansallisia juontajia. Ohjelmissa ei arvostella uskontoja eikä oteta kantaa politiikkaan.

 
Sansa kesäkeräys artikkelin alle