Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Lähetysseuran työntekijä voitti kansainvälisen valokuvakilpailun

 

Ari Vitikaisen voittajakuvassa laosilainen perhe valmistaa uuden vuoden ateriaa

Kuuluisan televisiokokin Jamie Oliverin tuomaroima WFP:n The Family Meal Photo -kilpailu päättyi suomalaisen Lähetysseuran lähetin Ari Vitikaisen voittoon.

Yli kymmenen vuotta Laosissa perheineen asunut Lähetysseuran lähetti Ari Vitikainen osallistui joulukuussa kansainväliseen valokuvakilpailuun, jonka päätuomarina toimi brittiläinen huippukokki ja TV-kuuluisuus Jamie Oliver yhdessä kuuluisan brittiläisen valokuuvajan Chris Terryn kanssa. Kilpailun tulokset julkistettiin helmikuun alussa. Kilpailun nimen mukaisesti kuvien aihe oli perheateria. Kilpailuun tulvi kuvia 32 maasta eri puolilta maailmaa, mutta voiton vei Vitikaisen ottama kuva laosilaisen perheen uuden vuoden aterian Khauchi Papan valmisteluista.

Kilpailun järjestäjä WFP eli World Food Programme on maailman laajin nälkää vastaan taisteleva järjestö, joka sai alkunsa Iso-Britanniassa vuonna 1961. Järjestö toimii pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Keskimäärin WFP tavoittaa vuosittain 80 miljoonaa ihmistä 75 eri maassa ja järjestössä toimii tällä hetkellä noin 11 500 työntekijää.

KRS Krito 10.-23.6.

The Family Meal Photo -kilpailun ideana on tuoda esille perheaterioiden tärkeys ja niiden äärelle rauhoittuminen kiireisen maailman keskellä. Valokuvien tuli esitellä sitä, mitä perheateria kuvaajalle merkitsee. Oliver kuvaili Vitikaisen kuvaa kilapilun nettisivuilla:

– Arin värikäs kuva Laosilta on loistava esimerkki siitä kuinka tärkeää ja hauskaa on valmistaa ja jakaa yhteinen ateria rakkaimpiensa kanssa. Perheateriat vaikuttavat mitä arkisimmalta asialta, mutta tulisi muistaa, että monelle ne ovat työn ja tuskan takana. Perheateriat ovat suuri ja tärkeä aihe ja toivon tämän kilpailun nostavan tietoisuutta siitä.

Katso suurikokoinen voittajakuva ja muut kuvat osoittesta: http://familymeal.eu/photo-competition.html#!/en/about