Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Lähetysrahoista väännetään taas Espoossa

 

Kuva: Martaposemuckel

Espoon yhteinen kirkkoneuvosto on äänestänyt kumoon esityksen, jonka mukaan lähetysmäärärahaa jaettaisiin ainostaan kolmelle lähetysjärjestölle ja Kirkon ulkomaanavulle.

Kirkkovaltuustolle esitetään nyt, että määrärahaa jaetaan kaikkien kirkon lähetysjärjestöjen ja Kirkon Ulkomaanavun kesken.

”Kirkkoneuvostossa muutettu esitys meni läpi, mutta tilanne on se, että lopullinen päätös tehdään valtuustossa. Toivon tietysti, että määrärahaa jaetaan kaikille kirkon järjestöille niiden kannatuksen mukaan” kommentoi kirkkovaltuuston puheenjohtaja Stig Kankkonen.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Valtuusto päättää määrärahoasta maaliskuussa

Alkuperäinen esitys oli valtuuston aiempien päätösten mukainen. Siinä määrärahaa ei jaettaisi SLEY:lle, SLEF:lle, Kylväjälle ja Kansanlähetykselle. Vuonna 2013 yhteinen kirkkovaltuusto päätti, että vuoteen 2015 mennessä SLEY:n ja Kylväjän avustus lakkautetaan asteittain.

Kirkkovaltuusto tekee päätöksen esityksestä seuraavassa kokouksessaan 25. maaliskuuta. Viime vuonna kirkkovaltuusto päätti äänestyksen jälkeen pysyä vuoden 2013 linjauksessa, joka poikkesi kirkkoneuvoston esityksestä.

SLEY:n, SLEF:n, Kylväjän ja Kansanlähetyksen kohdalla syyt määrärahojen leikkaamiseen liittyvät järjestöjen näkemyksiin yhteistyöstä naispappien ja rekisteröidyssä parisuhteessa elävien kanssa.