Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Lähetyskurssi starttasi Kauniaisissa – ainoa laatuaan tänä vuonna

 

Lähetyskurssin päättäjäiset Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa keväällä 2017.

”On ilo aloittaa tämä matka kanssanne. Tämä ei kylläkään ole matkan alku, koska moni on jo rukoillut puolestanne, ja vielä useampi tulee rukoilemaan.” Näillä sanoilla Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää avasi tämän syksyn lähetyskurssin.

Syksyn lähetyskurssille osallistuu 10 Lähetysyhdistys Kylväjän ja kaksi Medialähetys Sanansaattajien lähettikandidaattia. Lähetyskurssin avajaisjuhlassa 3.9. Suomen Raamattuopistolla oli mukana myös joukko lähettäjiä.

Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen kertoi Raamattuopiston väen saaneen elää kotimaan lähetyselämää jo varhaisen Sisälähetyssäätiön ajoista lähtien, sittemmin myös ulkolähetystyötä tekevän Kylväjän kanssa nyt jo 30 vuoden ajan. Vartiainen toivoi, että kurssilaisten kutsu voisi vahvistua edessä olevien opiskelujen aikana.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Vartiainen viittasi Paavalin ja muun seurueen Rooman-matkaan (Ap. t. 27). Vaivalloisella merimatkalla laiva viivähti Hyvät satamat -nimisessä paikassa, jonka kaltaisia lepo- ja varustautumispaikkoja kristityt tarvitsevat. Vastoin Paavalin neuvoa miehistö päätti jatkaa matkaa, joka päättyi haaksirikkoutumiseen. Laiva upposi, mutta evankeliumi jatkoi leviämistään. Jumalan suunnitelma oli suurempi kuin ihmisten virheellinen tilannekuva.

Medialähetys Sanansaattajien toiminnanjohtaja Juha Auvinen ennakoi, että kurssilaiset tulevat hitsautumaan yhteen: ”Tärkeintä on kuitenkin juurtuminen Kristukseen. Hänessä te kestätte koettelemusten aikoinakin. Hän osoittaa teille armonsa, rakkautensa ja huolenpitonsa, olivatpa olosuhteet mitkä hyvänsä. Hän on Immanuel – Herra kanssamme.”

”Me lähetystyöntekijöinä, ja te tulevina sellaisina, olemme asemassa, jossa voimme tarjota tarvitseville ihmisille rakkautta, myötätuntoa ja tukea – emme vain täällä tai meitä odottavalla kentällä, vaan kaikkialla, minne menemme. Tämä on yhteinen kutsumuksemme”, Auvinen evästi.

Lähetysyhdistys Kylväjän eilen alkanut kurssi on ainoa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestöjen järjestämä lähetyskurssi tänä lukuvuonna. Kurssi järjestetään yhteistyössä Kirkon lähetystyön keskuksen, Medialähetys Sanansaattajien ja Suomen Raamattuopiston kanssa. Yksi kurssilaista on Virosta, joten yhteistyötä tehdään myös Viron kirkon lähetyskeskuksen kanssa.

Kylväjä on evankelisluterilainen kirkon lähetysjärjestö, joka lähettää lähetystyöntekijöitä erityisesti sinne, missä on vähän tai ei lainkaan kristittyjä ja kirkkoja. Kylväjä sitoutuu kokonaisvaltaiseen lähetysnäkemykseen, johon kuuluu evankeliumin julistaminen sekä yhteisöjen elinolosuhteiden kohentamiseen ja kestävään kehitykseen tähtäävä palvelu.