Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Lähetysjuhlia vietetään toukokuussa kahdella paikkakunnalla: Salossa ja Pieksämäellä

 

Lähetysjuhlilla saapuu vieraaksi hallintojohtaja Sokheng Nhoung, 27, Kambodžan pienestä, mutta kasvavasta luterilaisessa kirkosta. Lähetysseura tukee seurakuntatyön lisäksi kirkkoa parantamaan perheiden ruokaturvaa. Kuva: Tero Ruotsala

Ajankohtainen ruokakriisi näkyy myös toukokuussa pidettävien Lähetysjuhlien ohjelmassa. Juhlien teemana on Leipää pelloilta maan.

Lähetysjuhlilla keskustellaan siitä, millainen olisi maailma, jossa kaikilla olisi riittävästi ravintoa ja miten ruokaa kannattaisi tuottaa ilmastomuutoksen aikana. Hengenravinto ja rukous ovat myös vahvasti mukana juhlilla.

Juhlille saapuu vieraaksi hallintojohtaja Sokheng Nhoung, 27, Kambodžan pienestä, mutta kasvavasta luterilaisessa kirkosta. Lähetysseura tukee seurakuntatyön lisäksi kirkkoa parantamaan perheiden ruokaturvaa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Lähetysseura päätti järjestää omat Lähetysjuhlat poikkeuksellisesti kahdella paikallakunnalla: Pieksämäellä 20.–21.5. ja Salossa 27.–28.5. Tampereelle suunnitellut Kirkon juhlat päätettiin siirtää vuoteen 2024 jääkiekon MM-kisojen takia.

”Tavallista nopeampi aikataulu haastoi meitä tekemään asioita uudella tavalla. Me Lähetysseurassa halusimme tuoda juhlat mahdollisimman lähelle niistä kiinnostuneita”, kertoo tapahtumatuottaja Rasmus Tillander Suomen Lähetysseurasta.

Juhlat ovat perinteisesti keränneet tuhansia osallistujia ympäri Suomea. Ohjelma molemmilla paikkakunnilla on pääosin sama, ja se on suunniteltu niin, että juhlille voi tehdä antoisan päiväretken.

Molemmilla juhlilla on messuja, raamattuopetusta, konsertteja, Siionin virsiseurat, keskusteluja, työpajat sienten kotiviljelystä sekä omaa ohjelmaa lapsille, rippikouluikäisille ja muille nuorille. Seurakuntien luottamushenkilöille, työntekijöille ja vapaaehtoisille on myös omat tapahtumat.

”Olemme iloinneet erityisesti nuorten osallistumisesta juhlien valmisteluun. He tulevat näkymään ja kuulumaan myös Lähetysjuhlien aikana. Ohjelmaa on kaikille taaperoikäisistä teineihin ja aikuisista ikäihmisiin. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi Lähetysjuhlille Suomen risteysasemalle Pieksämäelle”, sanoo Eija Junnilainen, Pieksämäen seurakunnan kansainvälisen työn sihteeri.

Pieksämäellä juhlat keskittyvät Uuden kirkon seurakuntakuntakeskukseen. Salossa juhlat ovat kirkossa ja keväällä valmistuvassa uudessa seurakuntakeskuksessa, jonka pihalle tehdään kevään ja kesän aikana japanilainen puutarha.

”Lähetysjuhlat ovat meille kevään kohokohta. Toivomme juhlavieraita myös Turun suunnalta ja pääkaupunkiseudulta, sillä tänne on helppo tulla junalla ja bussilla”, Salon seurakunnan lähetyssihteeri Henna Seppälä sanoo.

Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen siunaa sunnuntaina 28.5. uudet lähetystyöntekijät juhlat päättävässä messussa Salon torilla.

Lähetysjuhlien yhteydessä perinteisesti järjestetty vuosikokous järjestetään tänä vuonna juhlista irrallaan Helsingissä 19. elokuuta.

Suomen Lähetysseura järjestää juhlat yhdessä Pieksämäen ja Salon seurakuntien kanssa.