Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Lähetyshiippakunta vihkii kouluttamiaan pappeja

 

Lähetyshiippakunta vihkii omia pappeja. Kuva vuodelta 2012 Lahdesta. Kuva Vuokko Vänskä

Helatorstaina 14. toukokuuta järjestetään Lähetyshiippakunnan pappisvihkimys Oulussa Vapaaseurakunnan tiloissa. Piispa Risto Soramies vihkii neljä miestä Lähetyshiippakunnan papeiksi. Kaikki neljä ovat saaneet koulutuksen Lähetyshiippakunnan omassa pastoraali-instituutissa. Heillä on myös yliopisto-opintoja.

Harri Lammi tulee toimimaan Raumalla Pyhän Marian seurakunnassa, Pekka Puustinen Pyhän Pietarin luterilaisessa seurakunnassa Kuopiossa, Ilkka Pöyry Timoteuksen luterilaisessa seurakunnassa Oulussa ja Hannu Kantoluoto Samuelin luterilaisessa seurakunnassa Lahdessa.

Kaikki neljä miestä ovat Lähetyshiippakunnan oman pastoraali-instituutin ensimmäisen kurssin käyneitä ja heistä tulee seurakuntien avustavia pastoreita. Pilottikurssille kaavaillaan jo jatkoa.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Hiippakuntadekaani Juhana Pohjola kertoo, että pappisvihkimykseen ei edellytetä yliopistotutkintoa teologiassa vaan riittäviä teologisia tietoja.
– Pastoraali-instituutti on paimenen virkaan tähtäävää koulutusta, johon sisältyy teologisia opintoja, seurakuntaharjoittelua ja Raamatun alkukielien opintoja yliopistossa, Pohjola kertoo.

Lähetyshiippakunnassa toimii helatorstain pappisvihkimyksen jälkeen 42 pastoria, joista 21 on työsuhteessa. Teologian tohtoreita yhteisön papeista on kuusi.
Pohjola kertoo Lähetyshiippakunnan lähetysstrategiaan ulkomailla kuuluvan eri kirkkojen palvelemisen teologisen koulutuksen saralla.