Kirkko: Joutjärven seurakuntaneuvosto linjasi: Kohtaamispaikka saa lähteä seurakunnasta

Lähetyshiippakunta järjesti ensimmäisen kesäjuhlansa

 

Elina ja Harri Huovinen laulattivat lapsia koko perheen iltajuhlassa. Järjestäjän ilmoituksen mukaan lauantaipäivänä juhlakentällä oli yhtä aikaa parhaimmillaan 1 000 ihmistä. KUVA: KARI PUUSTINEN

Juhlien johtaja, dekaani Juhana Pohjolan mukaan teema kutsui kristittyjä elämään rohkeasti Raamatun sanan lupauksien varassa tässä ajassa ja yhteiskunnassa, joka vieraantuu nopeasti kristillisistä juuristaan.

Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta järjesti viime viikon vaihteessa ensimmäisen kesäjuhlansa Loimaan evankelisella kansanopistolla. Juhlien teemana oli ”Kun näette kaiken tämän tapahtuvan, nostakaa päänne”. Juhlien johtaja, dekaani Juhana Pohjolan mukaan teema kutsui kristittyjä elämään rohkeasti Raamatun sanan lupauksien varassa tässä ajassa ja yhteiskunnassa, joka vieraantuu nopeasti kristillisistä juuristaan.

– On tärkeää nostaa katse ja arvioida aikaa, jossa elämme. Mutta tärkeintä on, että katsomme uskon alkajaan ja täyttäjään. Helposti aikamme vaikeuksissa arkuuttamme kyyristymme ja elämän murheissa käperrymme itsemme. Siksi tarvitsemme rohkaisua: Nostakaa päänne kohti Kristusta.

Pipliaseura neliöb. 1.-30.11. MJa

Rukoushetket rytmittivät juhlaa

Ohjelmaan sisältyi herätysliikkeiden kesäjuhlien tavoin muun muassa raamattuopetuksia, seuroja, monipuolista musiikkiohjelmaa ja kanavia. Lapsille ja varhaisnuorille oli omat rinnakkaiset ohjelmansa. Nuorille oli erikseen järjestetty koko viikonlopun kestävä leiri, jonka ohjelma oli osittain integroitu juhlaohjelmaan. Ajankohtaisia aiheita käsittelemässä olivat muun muassa kansanedustaja Päivi Räsänen ja professori Tapio Puolimatka. Kesäjuhlat huipentuivat sunnuntaina pastori Samuli Siikavirran toimittamaan juhlamessuun. Kesäjuhlien ohjelmasta löytyivät myös Laudes (aamurukous) ja Completorium (rukoushetki päivän päättyessä) eli juhlaohjelmaa rytmittivät hetkipalvelukset.

Lue lisää Lähetyshiippakunnan kesäjuhlista Uuden Tien verkkolehdestä.

Juttua korjattu 7.8. klo 12:06: Sunnuntain messun toimitti Samuli Siikavirta, ei piispa Risto Soramies. Soramies saarnasi messussa.

 
Uusi Tie tutustumiskampanja 2021