Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Lähdeteema siivittää Kansanlähetyspäiviä

 

Kuninkaan lähteellä on teemana Kansanlähetyspäivillä Kankaanpäässä. Kuva Marjaana Perttula

Kankaanpäässä tänään (5.7.2013) alkavien Kansanlähetyspäivien teemana on ”Kuninkaan lähteellä”. Lähdeteema kulkee läpi ohjelman, ja Kankaanpäässä sijaitsevan Kuninkaanlähteen vettä pääsee myös oikeasti juomaan ja viemään kotiinsa.

Tänään perjantaina avajaisissa kello 18 puhuvat Marjo Anttoora, Kauko Juhantalo ja Tauno Pihlava. Tilaisuuden juontaa Kansanlähetyspäivien toinen johtaja, ydinpappi Sakari Leppänen.

Lähteen rakentaminen juhlateltan läheisyyteen oli päivien johtajana toimivan Raija Majasen idea. Letkusta loriseva vesi on kiertävää vettä, joka ei ole juomakelpoista, mutta lähellä olevasta hanasta saa juomavettä.
– Itse ajattelin, että lähde pulppuaisi ristin juuresta, mutta sitä emme pystyneet puhelinpylvään takia toteuttamaan. Lähteen tuntumassa risti joka tapauksessa on, kertoo Raija Majanen.

Päivien ulkomaisena vieraana on maailman toiseksi suurimman luterilaisen kirkon johtaja, presidentti Wakseyoum Idossa Etiopian Mekane Yesus -kirkosta.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

Piispa Kalliala siunaa lähetit

Kansanlähetyspäivät huipentuvat lähetystyöntekijöiden siunaamiseen sunnuntaina. Heistä kuusi siunataan uusiksi lähetystyöntekijöiksi ja yksitoista lähettiä uusille työkausille. Siunaamisen toimittaa piispa Kaarlo Kalliala. Hän kertoo tämän viikon Uusi Tie -lehdessä osallistuvansa Kansanlähetyspäiville ensimmäistä kertaa. Kallialan mukaan kirkon herätysliikkeet herättävät ihmisiä tietoisempaan ja syvempään kristilliseen uskoon ja lähemmäksi Kristusta. Hän sanoo ajattelevansa ”hyväuskoisesti”, että viihtyy Kansanlähetyspäivillä.

– Oletan kuulevani sen tyyppistä julistusta ja musiikkia, josta voin ajatella, että tämäpä on hienoa! piispa Kalliala kertoo.

Kansanlähetyspäivät tarjoaa liki sata tilaisuutta eri ikäisille. Päivien ohjelma löytyy netistä, jonne linkitetään viikonlopun aikana myös puheita ja valokuvia. www.kansanlähetyspäivät.fi