Kynttilät syttyvät Tampereella afganistanilaisten puolesta 27.8.

 

Tampereen Vanha kirkko. Kuva: Tampereen seurakunnat/Tuomas Koskialho

Afganistanin tilanne on järkyttänyt suomalaisia ja täällä eläviä afgaaneja. Tampereen seurakuntien arjessa tilanne näkyy erityisesti Marhaban-keskuksessa, jonka kävijöistä suuri osa on kotoisin Afganistanista.

Vanhassa kirkossa rukoillaan afganistanilaisten ja toivon puolesta perjantaina 27.8. Rukoushetket järjestetään kello 18 ja 19.

Tuomiorovasti Olli Hallikainen kutsuu kaupunkilaisia osoittamaan yhdessä tukeaan ja rukoilemaan toivoa afganistanilaisten puolesta:

Missiokampanja ilmainen (IRR-TV)

–          Viime päivinä Afganistanin tilanne on tullut silmiemme eteen. Mieleen on noussut pelko, hätä ja huoli erityisesti siellä olevien äitien, naisten ja lasten puolesta.

–          Mitä voimme tehdä kun avuttomuus ja toivottomuus uhkaa vallata mielen? Voimme rukoilla rauhaa Afganistaniin ja sovintoa kansanryhmien välille. Voimme rukoilla kansojen johtajille viisautta ja lannistumattomuutta väkivallan ja ihmisten alistamisen edessä.

Kaupunkilaiset voivat myös tuoda kynttilän Vanhan kirkon kivimuurille ja sytyttää sen palamaan toivon merkkinä. Kynttilöitä voi tuoda kello 16 alkaen, jolloin paikalla on myös kirkon työntekijöitä keskustelua varten.

–          Kun kynttilöitä syttyy monta, siitä syntyy suuri valo, joka voi muuttaa maailmaa ja antaa toivoa katastrofien keskellä eläville, Hallikainen sanoo.

Kirkon työntekijät ovat läsnä kirkolla keskusteluja varten. Tilaisuuden järjestää Tampereen seurakunnat, Marhaban-keskus ja Vanha Kirkko.

Myös muissa kaupungeissa seurakunnat ovat järjestäneet kynttilä- ja rukoushetkiä Afganistanin tilanteen puolesta. Viime viikon keskiviikkona Afganistanin kansaa muistettiin Helsingin tuomiokirkon portailla kynttilöin ja rukouksin. Oulun tuomiokirkossa järjestettiin viime perjantaina rukoushetki Afganistanin puolesta.

 
Missiokampanja ilmainen (IRR-TV)

Aiheet