KUUNTELE – Arkkipiispa Luoma: ”Muutos, jonka tyhjä hauta ilmaisi, oli voimakas ja kauaskantoinen”

 
arkkipiispa

– Joitakin muutoksia pelätään, toisista iloitaan, pohtii arkkipiispa Tapio Luoma pääsiäistervehdyksessään. Kuva: Kirkon kuvapankki / Markku Pihlaja

– Muutos, Jeesuksen ylösnousemus, jonka tyhjä hauta ilmaisi, oli voimakas ja kauaskantoinen. Edelleen vietämme pääsiäistä, koska tämä muutos vaikuttaa tässä maailmassa, sanoo arkkipiispa Tapio Luoma pääsiäistervehdyksessään.

– Elämää ei ole ilman muutosta. Syntymän ja kuoleman väliin sijoittuu lukematon määrä asioita, jotka eivät pysy ennallaan. Vaikkapa valokuvat, ikkunat menneeseen kertovat lahjomattomasti muutoksen voimasta, toteaa arkkipiispa Luoma tänä pääsiäisenä.

Luoma huomauttaa, että vaikka kaksi tuhatta vuotta sitten vietetyn pääsiäisen tapahtumista ei ole valokuvia, Raamatun kertomukset Jeesuksen ylösnousemuksesta ja tyhjän haudan ihmeestä paljastavat muutoksen.

Dei Neliöb. 14.11.-4.12. MJa

– Tapahtumat pari päivää aikaisemmin Golgatalla olivat olleet lohduttoman synkkiä. Jeesuksen kuolema näytti romahduttavan kaiken sen hyvän ja arvokkaan, jota hänen seurassaan oli saatu kokea. Kaiken merkityksettömyys tuntui musertavalta. Silti tämä ei ollut loppu.

– Pääsiäisaamun tapahtuman ansiosta yhä uudelleen pimeys muuttuu valoksi, pelko rohkeudeksi, epätoivo toivoksi ja kuolema elämäksi.

Kuuntele arkkipiispa Tapio Luoman pääsiäistervehdys 2021:

 
Kalenterivuosi 2023 – Lähdemedia