Kuningas Charles III aikoo vaalia vapautta uskoa – ”Olen tunnustava anglikaanikristitty”

 
kuningas charles ja puoliso camilla

Kuningas Charles III ja kuningatar Camilla Buckinghamin palatsin edustalla kuningatar Elisabet II:n kuoleman jälkeisenä päivänä. (Shutterstock) 

Alkuviikosta siunattu kuningatar Elisabet oli yksi aikamme merkittävimpiä kristittyjä. Kuningas Charlesin henkilökohtaista tunnustusta on arvuuteltu.

Britannian uutena hallitsijana aloittanut kuningas Charles III tapasi maansa uskonnollisia johtajia ja lupasi heille vaalia omantunnon- ja uskonnonvapautta, Christian Today kertoo. 

– Yhteiskuntamme on hyvin monimuotoinen. Se voi menestyä vain, kun sitoudumme yhdessä omantunnonvapauden, anteliaisuuden ja toisista huolehtimisen periaatteisiin. Olen päättänyt edistää niitä koko sydämestäni, hän sanoi. 

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

– Rakkaus on kristillisen uskoni ytimessä. Vakaumukseni ja asemani vuoksi velvollisuuteni on kunnioittaa myös muiden uskontojen edustajien oikeuksia samoin kuin niiden, jotka elävät maallisten uskomusten mukaisesti. 

Uutena hallitsijana kuningas Charles perii maansa anglikaanikirkon pään sekä uskon puolustajan arvonimet. Hän sanoi haluavansa jatkaa edesmenneen äitinsä, kuningatar Elisabet II:n työtä omantunnon- ja uskonnonvapauden säilyttämiseksi. 

Hän puhui myös tulevasta kruunajaisvalastaan. 

– Olen tunnustava anglikaanikristitty ja vannon kruunajaisissani kristillisen valan. Kun minut asetettiin valtaan, vannoin jo – kuten jokainen hallitsija viimeisten 300 vuoden aikana – valan, joka lupaa säilyttää protestanttisen uskon. 

 

Aiheet