Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Kristittyjen ykseyden viikko kutsuu yhteiseen rukoukseen

 

Kuvituskuva: Istockphoto

Kansainvälistä ekumeenista rukousviikkoa vietetään 18.-25. tammikuuta teemalla ”Pysykää minun rakkaudessani, niin tuotatte paljon hedelmää.”

Ekumeenisella rukousviikolla on pitkät perinteet. Jo yli sadan vuoden ajan kristittyjä ympäri maailmaa on kutsuttu rukoilemaan yhdessä.

Vuoden 2021 teemana on Johanneksen evankeliumin 15. luku:  Pysykää minun rakkaudessani, niin tuotatte paljon hedelmää (Joh. 15:5-9) ja kansainvälinen aineisto tulee Grandchampin luostariyhteisöstä Sveitsistä.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

Rukousviikolla on monipuolisesti ohjelmaa, jota voi seurata verkon kautta. Ohjelmatiedot löytyvät kootusti Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) verkkosivuilta. Sieltä löytyy myös Raamatun mietiskelytekstejä, rukouksia, jumalanpalvelusmateriaalia ja vinkkejä viikon viettämiseen seurakunnassa.

Rukousviikon Tuomasmessussa 24.1. klo 18 Helsingin Mikael Agricolan kirkossa saarnaa SEN:n pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken. Messu lähetetään suorana Radio Deissä.

Ekumeenisen rukousviikon radiojumalanpalvelus Olarin kirkosta Espoosta lähetetään sunnuntaina 24.1. klo 11 Yle Radio1:ssa ja on kuunneltavissa  kuukauden ajan.