Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

”Kristittyjen yhteyden perustuksena on Jumalan sana”

 

Taiteilija Liina Pajusen kristittyjen ykseyden ekumeeniselle rukousviikolle suunnittelemasta julisteesta.

Ekumeenisen rukousviikon (18.–25.1.) aineiston on tänä vuonna valmistellut Latvian kristillisten kirkkojen työryhmä.

Tällä viikolla vietetään ekumeenista rukousviikkoa, jonka aineiston on tänä vuonna valmistellut Latvian kristillisten kirkkojen työryhmä. Latvialaiset ovat valinneet rukousviikon teeman Ensimmäisestä Pietarin kirjeestä (2:9–10), jossa kristittyjä kutsutaan Jumalan omaksi kansaksi, valituksi suvuksi, pyhäksi heimoksi ja kuninkaalliseksi papistoksi.

Työryhmän mukaan ”kristittyjen ykseyden perustana on Jumalan sana.” ”Raamatun pyhissä kirjoituksissa kohtaamme Jumalan ja hänen pelastavat tekonsa historiassa. Kun luemme Raamattua rukoillen, opimme tunnistamaan Jumalan suuret teot myös tässä ajassa ja omassa elämässämme. Ekumeenisella rukousviikolla meitä muistutetaan, että Jumalan suuria tekoja ei ole tarkoitettu yksityisomaisuudeksi”, työryhmä kirjoittaa.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Latvia on historiansa aikana toiminut monien kansallisten ja tunnustuksellisten ryhmittymien poliittisena ja uskonnollisena taistelukenttänä. Poliittisen vallan muuttumista on usein seurannut muutos myös kansan uskonnollisessa tunnustuksessa.

”Nykyisin Latvia on ikään kuin risteyspaikka, jossa roomalaiskatoliset, protestanttiset ja ortodoksiset alueet kohtaavat. Tämän vuoksi se tarjoaa kodin useille kristillisille traditioille, eikä yksikään niistä ole määräävässä asemassa”, Latvian kristillisten kirkkojen työryhmä kertoo.

Suomessa kristilliset seurakunnat järjestävät rukousviikolla yhteisiä rukoustapahtumia ja ristisaattoja eri paikkakunnilla.

Kahdeksan päivän mittaiselle rukousviikolle valitut Raamatun tutkiskelut ja rukoukset löytyvät tästä linkistä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie