Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Kristittyjen vainot Filippiineillä yltyneet

 

Kristittyjen ahdinko Filippiinien Mindanao-saarella on kasvanut huolestuttaviin mittasuhteisiin.

Italialainen lähetystyöntekijä Isä Sebastiano D’Ambra on ollut alueella lähes 50 vuotta. D’Ambran mukaan kristityt kohtaavat Mindanaolla samanlaista väkivaltaa ja pelottelua kuin Irakissa.

Barnabas Fund uutisoi, miten jouluaattona 200 radikaali-islamistin joukko hyökkäsi kahdeksaan kristittyyn kylään tappaen yhdeksän maanviljelijää. Hyökkäyksen tekijäksi tunnustautui BIFF (Bangsamoro Islamic Freedom Fighters), jolla on yhteyksiä Lähi-idän Isis-joukkoihin. Sama ryhmä tuhosi vuoden 2013 aikana tuhansia kristittyjen koteja.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Katoliselle hyväntekeväisyysjärjestölle Aid to the Church in Need antamassaan haastattelussa Isä Sebastiano D’Ambra kertoi pelkäävänsä väkivallan vain pahenevan.

– Tilanne on todella huolestuttava. Joidenkin mielestä iskut eivät välttämättä kohdistu kristittyihin heidän uskonsa vuoksi, mutta kaikki kyllä mielestäni viittaa siihen. Joka tapauksessa uskon veljet ja sisaret ovat yhtenä ryhmän kohteena, D’Ambra toteaa.

– Viimeisen kolmen vuodena aikana islamistit ovat saaneet yhä enemmän jalansijaa Mindanaolla. Isis on täällä läsnä, vaikkei vielä yhtä radikaalissa muodossa kuin Lähi-idässä.

– Radikalismin nousu tekee työmme vaikeammaksi, mutta entistä tarpeellisemmaksi. Tarvitsemme rohkeutta ja lujaa uskoa, D’Ambra uskoo.

 
artikkelibanneri Uusi Tie