Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Kristittyjä vapautettiin syytteistä Iranissa

 

Oikeus vapautti kolme vangittua kristittyä sen jälkeen, kun tuomioista valitettiin. Pastori Matthias Haghnejadia, diakoni Silas Rabbania ja pastori Benhram Irania epäiltiin esimerkiksi ”kansallista turvallisuutta vaarantavasta toiminnasta”. Kun kaksi muuta kristittyä vapautettiin kokonaan tuomioistaan, pastori Irani joutui vielä jäämään vankilaan kärsimään aiemmin saamaansa tuomiota.

Christian Solidarity Worldwide -ihmisoikeusjärjestö aikoo jatkaa uskonnonvapauden vaatimista Iraniin.

Iranissa oikeus on joulukuun puolivälissä vapauttanut kolme vangittua kristittyä heitä vastaan nostetuista syytteistä sen jälkeen, kun tuomioista valitettiin. Ihmisoikeusjärjestöt pitävät päätöstä rohkaisevana kristittyjen uskonnonvapauden kannalta. Toisaalta Christian Today kertoi eilen helluntaipastorin tulleen vangituksi joulukuun puolivälissä Teheranissa. Pastori Victor Beth Tarmezin lisäksi vangittiin yhdeksän kotikokouksen osallistujaa, joiden tämänhetkisestä olinpaikasta ei ole tietoa.

Joulukuussa pastori Matthias Haghnejad ja diakoni Silas Rabbani vapautettiin kuuden vuoden tuomioistaan kokonaan. Kolmas syytetty, pastori Benhram Irani kärsii edelleen aiempaa kuuden vuoden tuomiotaan mutta vapautettiin uusista syytteistä.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

– Tulemme jatkamaan Iranin valtioon vetoamista, jotta se toimisi laillisesti ja sallisi maan uskonnollisille vähemmistöille uskonnonvapauden, kuten Iranin oma perustuslaki sekä sen allekirjoittama Kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskeva kansainvälinen yleissopimus takaa, kommmentoi Christian Solidarity Worldwide -ihmisoikeusjärjestön johtaja Mervyn Thomas.

Iranin vankiloissa on edelleen monia kristittyjä kärsimässä tuomioita, joita Iranissa on tapana kohdistaa kristillistä työtä tekeviin muun muassa ”kansallisen turvallisuuden” nimissä.

Lue The Christian Mailin alkuperäinen uutinen aiheesta täältä. Uusin uutinen kristittyjen vangitsemisesta Iranissa Christian Todayn sivuilla.