Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Kristittyjä surmattiin jumalanpilkasta Pakistanissa

 

Koraanin polttamisesta syytetty kristitty pariskunta Shahzad Masih ja Shama Bibi sekä heidän syntymätön lapsensa surmattiin Punjabissa Pakistanissa tiistaina, uutisoi esimerkiksi New York Times. Väkijoukon tappaman pariskunnan vaimo oli viidennellä kuulla raskaana.

Tapahtumaketjun alusta on olemassa erilaisia versioita, joista yhden mukaan pariskunnan lukutaidoton vaimo oli hävittänyt polttamalla appi-isänsä mustan magian amuletteja.

Tuhkan seasta oli väitetty löytyneen Koraanin paloja. Toisten tietojen mukaan pariskunnalla ja heidän työnantajallaan oli kiistaa rahasta, mistä syystä työnantaja keksi syyttää heitä jumalanpilkasta.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Pakistanin pääministeri Nawaz Sharif kuvaili murhaa ”rikokseksi, jota ei voi hyväksyä” ja vaati syyllisten rankaisemista. Hänen mukaansa Pakistanin valtion tulee aktiivisesti suojella maansa vähemmistöjä väkivallalta ja epäoikeudenmukaisuudelta.”

Pakistanin jumalanpilkkalait ovat olleet useiden ihmisoikeusjärjestöjen huomion kohteena viime vuosina. Paitsi että lait itsessään ovat hyvin kiisteltyjä, niitä myös käytetään herkästi välineenä henkilökohtaisen kostoon ja ei-muslimien sortamiseen.

New York Timesin uutinen

Reutersin uutinen

Christianity Todayn uutinen

Lue myös: Pakistanin kristittyjen kiitos ei lakannut pommi-iskuihin.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie