Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kristitty nainen hijabissa

 

Jessey Eagan kertoo pivittäin blogissaan

Yhdysvalloissa asuva Jessey Eagan on päättänyt paastota pukeutumalla hijabiin 40:nen päivän ajan. Hän kirjoittaa kokemuksistaan blogiinsa päivittäin.

Päätös paastoon

”Yhdysvalloissa kuulun valtaväestöön valkoisena, keskiluokkaisena naisena. Haluan muistuttaa itseäni miltä tuntuu olla ulkopuolinen” Eagan kirjoittaa blogissaan. Seitsemän vuotta sitten hän asui miehensä kanssa Jordaniassa, joten hänellä on kokemusta ulkopuolisena olosta. Hänen mukaansa hijabiin pukeutuminen Yhdysvalloissa on sama asia, kuin olla vaaleahiuksinen nainen Lähi-Idässä.

”Harjoitan vieraanvaraisuutta tämän paaston aikana astumalla muslimiystävieni kenkiin (tai pukeutumalla heidän hijabiinsa). Minusta tämä tuntuu erityisen tärkeältä nyt, kun (valkoisten) amerikkalaisten vihamielisyys muslimeita kohtaan on kasvussa yhteisöissämme, minkä takia idea rehellisesti sanottuna hermostuttaa minua” Eagan perustelee paaston vietto tapaansa.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Paaston eteneminen

Ensimmäisen päivän päätteeksi Eagan kirjoittaa, että haluaa lastensa oppivan, ettei ihmisiä pidä tuomita etenkään ulkonäön tai ensimmäisen vaikutelman perusteella. ”Tämä on tärkeä opetus, jonka opin ensimmäisestä päivästä hijab päässäni”. Kahdeksannen päivän kirjoituksen hän lopettaa kysymykseen ”Kuvittele, kuinka monta elämää voisi muuttua, jos me vain sanoisimme ’hei’ muslimeille ruokakaupassa tai junassa?”

”Et voi rakastaa sitä, mitä pelkäät. Et voi rakastaa sitä, mitä et ymmärrä. Mutta Jeesus pyytää meitä rakastamaan läheisiämme ja vihollisiamme kuten me rakastamme itseämme.” hän kirjoittaa kahdentenatoista päivänä. 

Eagan kertoo saaneensa vihaisia kommentteja blogiinsa. ”On masentavaa, että maailmassamme ja niiden ihmisten joukossa, jotka kutsuvat itseään kristityiksi, ei osata rakastaa toisia ihmisiä: kaikki ovat Jumalan kuvia ja Hänen luomiaan.”